Reede, detsember 28, 2018
 

Vähem pühadeaegset lähisuhtevägivalda

PPA teatas, et jõulupühade ajal vägivallatseti kodudes vähem kui eelmistel aastatel. Siiski olid politsei jaoks nädalavahetus ja sellele järgnenud pühad töised, väga raskeid juhtumeid oli õnneks vähe.
Kärdla politseijaoskonna arestimaja juhtivpolitseinik Gea Salumaa ütles, et ka Hiiumaal möödus jõuluaeg politseile üldiselt rahulikult. Pühade perioodil registreeriti politseis kokku 21 juhtumit, neist üks oli seotud lähisuhtevägivallaga ja üks avaliku korra rikkumisega. “Enamiku juhtumite puhul oli tegemist alkoholi liigtarvitamisega, kus politseinikud osutasid inimestele abi,” selgitas Salumaa. “Olime pühade ajal väljas täiendatud jõududega, et rahustada liiklust ja tagada kõigile turvalised pühad,” lisas ta.
Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Marko Ild tõi esile, et eelmistel aastatel sai politsei jõulu­pühade ajal rohkem lähisuhtevägivalla väljakutseid. Kui neljal pühadepäeval laekus politseile keskmiselt 37 teadet päevas, siis mullu teatati pühade ajal kodusest vägivallast keskmiselt 48 korda päevas, tunamullu isegi 56 korda päevas.
“Vaatamata langusele seisame me endiselt silmitsi faktiga, et viimase nelja vaba päeva jooksul vägivallatseti 150 kodus,” sõnas Ild. “Me pole ka sinisilmsed arvamaks, et teame kõigist vägivallajuhtumitest. On väga oluline, et vägivalda märgataks, sellesse sekkutaks ning antaks alati ka politseile sellest teada,” rääkis Ild.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411