Teisipäev, detsember 18, 2018
 

Samaaria hooldekodu plaanib laiendust

Meedia Misjon
Kui Putkastes asuva Samaaria hooldekodu laiendused valmivad, saab selles majutada 45 hoolealust.
Samaaria Hiiumaa hooldekodu osakonna juhataja Ülo Kikas ütles, et turvakoduna tegevust alustanud asutusest on aastatega kujunenud hooldekodu 15 elanikule. Laiendustega on plaanis luua hooldekodule 30 kohta lisaks – nii saaks seal tulevikus elada 45 abivajajat.
Käina osavald kehtestas Putkaste külas asuva Samaaria hooldekodu laiendamis­tööde detailplaneeringu juba suvel, kuid laiendus on Kikase sõnul veel planeerimisjärgus. “Hetkel analüüsime majanduslikku tasuvust, investeeringuvajadust ja -võimalusi,” selgitas Kikas, et hooldekodu laiendamise valikud kujunevad analüüsi tulemustest.”
Looks 15 uut töökohta
Laiendamine tooks plaanide järgi juurde vähemalt 15 uut töökohta. Praegu on MTÜ Samaaria Eesti Misjon Hiiumaa osakonnas 13 täistöökohta, neist hooldekodus 8,5 täistöökohta. Suve jooksul oli Samaaria Hiiumaa osakonnas mitmeid muudatusi: tööle asusid uus juhataja, projekti- ja hooldusjuht ning medõde.
“Jumala abiga töötame Samaarias hoolega, et Samaaria Hiiumaa Hooldekodu elanikud tunneksid ennast koduselt, turvaliselt, märgatuina ja armastatuna,” ütles Kikas ja lisas, et hooldekodus käivad abiks ka mitmed tublid vabatahtlikud.
Kaks kauplust
Hiiumaal asub lisaks hoolde­kodule ka kaks Samaaria kauplust, üks Käina osavallas Putkaste külas ja teine Kärdlas Tiigi tänaval. Kaupluste tulu läheb hooldekodu toetuseks.
Kikas ütles, et hoolde­koduga samas hoones asuval poel on peale hooldekodu majandusliku toetamise ka teine tähendus: “Hooldekodu elanike jaoks on oluline näha hooldekodu õues poe külastajaid liikumas ja lapsi mängimas – see hoiab kontakti eluga väljaspool hoolde­kodu.”
Järgmisel aastal valmistuvad hoolekandeasutused riiklikuks litsenseerimiseks, mille tähtaeg on jaanuar 2020. “Samaaria Hiiumaa osakond vaatab tulevikku julgelt. Samaarias oleme kui kokkuhoidev pere, kus on armas elada ja töötada,” sõnas Ülo Kikas.
Samaaria Eesti Misjon on kristlik heategevuslik mittetulundusühing, mis asutati 20. augustil 1991. Ühingu eesmärk on aidata ligimest, kes on raskustes, millega ta ise hakkama ei saa.
Üle Eesti on kristlikul abiorganisatsioonil kaks turvakodu, üks Haapsalus, teine Pärnus ja üks hooldekodu Hiiumaal. Turvakodude ja hooldekodu ülalpidamist toetavad lisaks Rootsi, Soome ja Norra kristlikele sõpradele ka kuus Samaaria kauplust üle Eesti.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411