Teisipäev, detsember 18, 2018
 

Saare talisportlased otsivad tuge Hooandjas

Alexey Shabanov
Kaks Hiiumaa sportlast otsisid Hooandja keskkonnas toetust oma harrastusele: Boris Ljubtšenko (27) küsis tuge talisurfi MMil osalemiseks, Ott Saar (13) soovis soetada jääpurjeka.
Hiiumaa spordikooli purjelaua- ja talisurfi treenerina töötav Boris Ljubtšenko saavutas 2017. ja 2018. aasta talisurfi maailmameistrivõistlustel mõlemal korral teise koha ja pälvis tiitli Aasta talisurfar 2017.
Järgmisel aastal on eesmärgiks osaleda Eesti meistrivõistlustel, Euroopa meistrivõistlustel ja WISSA talisurfi MMil, mis toimub USAs Wisconsinis. Ameerikasse sõiduks otsibki Ljubtšenko hooandjaid: “Sinna kohalesaamine koos kogu varustusega omapäi finantseerides on liiga kulukas ning jääksin hätta,” kirjutas ta Hooandjas.
Hoogu on projektile aega anda 10. jaanuarini ja eesmärgist on puudu ligi 1600 eurot.
Jääpurjeka raha koos
Ott Saar teatas Hooandja lehel, et osales juba eelmise aasta alguses Eesti meistrivõistluste etappidel: “Selgus, et olen Ice Optimisti jaoks liiga pikk ja raske. Leidsime isaga paadikuurist vana DN jääpurjeka kelgu, mis oli meister Hans Kaasiku poolt 1968. aastal ehitatud.” Isa abiga sai kelk restaureeritud ja nimeks sai Paks Kiizu, kuna see oli tänapäevaste kelkudega võrreldes raskem. Kahjuks Eesti meistrivõistluste etapil Orissaares ei pidanud vana vineer pingele vastu ja kelk murdus pooleks nõnda, et seda polnud võimalik enam taastada.
Hooandja abiga loodab Ott Saar soetada uue st kasutatud kelgu ja ka uue masti, et osa võtta eeloleval talvel Eestis toimuvatest võistlustest. Plaani on võetud ka Eesti juunioride võistluste esirida ja on tulnud ka pakkumine võtta osa DN juuniorite Euroopa meistrivõistlustest.
Soovitud annetussumma 2000 eurot saadi kokku tähtajast varemgi ja natuke suuremaski summas, 2190 eurot.
Jahtklubi Dago juhatuse liige Ain Tähiste ütles, et varustus on juba välja valitud ja käed löödud, niipea kui Hooandja raha peale 20. detsembrit välja maksab, ostetakse kelk ära ja siis jääb üle jääd oodata.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411