Teisipäev, detsember 18, 2018
 

Kabevõistkonnale pronksmedalid

Eesti võistkondlikud meistrivõistlused 64ruudulises kabes peeti tänavu tavakohaselt Tallinnas kaheksa esinduse turniirina.
Juba mitu aastat on mängitud nii, et kabetajaid ei paigutata laudadele tegevusjärjekorras, vaid iga vooru eel võib mängijate järjestust muuta. Ka naisvõistlejad ei kohtunud omavahel, vaid sageli tuli neil mängida hoopis meeste vastu.
Hiiumaa võistkonnas startisid Marika Azojan ning kolm Risti: Raivo, Arvo ja Taivo. Selle koosseisuga alistati Nõmme II, Jõgeva II ja Lasnamäe II võrdse tulemusega 5:3 ning Nõmme I koguni 7:1. Paide ja Lasnamäe I vastu mängiti välja viik 4:4 ja ainuke kaotus tuli vastu võtta Jõgeva esinduskoosseisult, kes tuligi tänavu kabes Eesti meistervõistkonnaks. Teisena lõpetas turniiri Jõgeva II ja pronksmedalid kuulusid seekord Hiiumaale.
Selle kohaga võib rahule jääda, sest tahapoole jäi veel tugevaid võistkondi, eelkõige Paide, Lasnamäe ja Nõmme. Meie võistkonna edukamad olid Raivo Rist 11 ja Marika Azojan 9 punktiga.
Kui vaadata lähiajalugu, siis Hiiumaa esindus on võitnud 64ruudulises kabes vaid ühe meistritiitli 2013. aastal, hõbemedalid on võidetud viiel ja pronksmedalid kolmel aastal. Kaheksal korral ei õnnestunud esikolmikusse jõuda.
Lõpule jõudsid ka Hiiumaa meistrivõistlused 100ruudulises kabes. Põhiturniiril selgus ainult kuldmedalimees. Selleks oli ettearvatult Raivo Rist, kes sajandivahetusest alates on võitnud 100ruudulisel laual kõik meistritiitlid. Võrdse tulemusega jagasid teist kohta Ivo Vana ja Arvo Rist. Võistlusjuhendi järgi pidi nüüd otsustama nendevaheline neljapartiiline järel­matš. Kuna lisamatši kõik neli partiid lõppesid viigiga, kuulus teine koht mõlemale kabetajale.
HIIUMAA KABEKLUBI

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411