Reede, detsember 21, 2018
 

Jaanika Jalgpallikool ehk JJK tegutseb Käinas

Anna Andreas
Mõned aastat tagasi, kui mõtlesin jalgpallimängust pausi teha, tulid entusiastlikud Käina lapsevanemad uurima, kas hakkaksin Käinas jalgpallitreeninguid läbi viima. Mõeldud-tehtud.
Selleks, et saaksin ametlikult asju aetud ja meil oleks ka võistlustel võistkonna nimi olemas, tuli selleks midagi välja mõelda. Kuna üks minu jalgpalli lemmiktiimidest kasutab enda klubi esindades hästi lõimuvaid initsiaale, mis tulenevad nende klubi nimest, siis soovisin ka nii. Nii tuligi nimi JJK ehk Jaanika Jalgpalli­kool. Kui mina mõtlesin nime, siis minu jalgpallisõbranna Marilyn Tuul meisterdas logo.
Kuna ka minu nooremal poisil polnud kusagil ega kellegagi trenni teha, siis võib öelda, et ka see sai määravaks. Nii saigi Jaanika Jalgpallikool alguse.
Treenin Käinas kahte erinevat gruppi nädalas kaks korda. Korraldan erinevaid klubi­siseseid võistlusi ja turniire, lisaks on meil olnud nii treeningud koos lapsevanematega kui turniirid lapse­vanemate vastu. Kui on sobivaid võistlusi, käime võistlemas ka väljaspool Hiiumaad.
15. detsembril korraldasin kolmandat aastat järjest JJK Jõuluturniiri. Seekord algas turniiripäev üllatusega lastele – meil käis külas trikijalgpallur Eno Lints. Lints on kuulsa brasiillase Ronaldinho videotest innustust saanuna õppinud palliga trikitama. Eno tegi meile show ja siis õpitoa, õpetades lapsi trikitama ja andes neile nõu.
Nooremate vanuseklassis ehk 1.–3. klasside arvestuses tuli turniiri võitjaks FC Flora. Teisele kohale platseerus Emmaste, kolmas koht oli JJK I päralt ja neljandal kohal JJK II.
Selgituseks, et FC Floras käin enda noorema pojaga iga nädal ühe korra treeningutel. Oleme juba kolm aastat käinud ja meil on väga hea grupp. Osa poisse käib meil Hiiumaal külas, seega sai pool meie FC Flora grupist turniirile kutsutud. Kui teistes võist­kondades olidki eri eas lapsed, siis FC Flora grupis ainult 1. klassi õpilased.
Vanemate vanuseklassis ehk 4.–6. klasside arvestuses tuli turniiri võitjaks Emmaste, teine oli JJK II ja kolmas JJK I.
Lisaks jalgpallikoolile olen jalgpallitreener Emmastes, kuulun ka esiliiga võistkonda Viljandi Tulevik&Suure-Jaani United ÜN ehk minu kodumängud on Viljandis.

JAANIKA KÜTTIM
jalgpallitreener

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411