Reede, detsember 7, 2018
 

In Memoriam Üllar Padari

erakogu
Ka lühikeses elus peitub pika ehtsus.
Ta suurus pole aastates, vaid tehtus.
(R. Rimmel)

Üllar oli inimene, kelle sarnast vajab iga riik, iga kogukond – tema rahumeelne ja asjalik jutt, heatahtlikud ja arukad teod, rõõmsameelne ja toetav olek olid need, mis tegid temast suurepärase kolleegi ning tegusa ja hooliva rahvaesindaja volikogus.
Üllaris oli tõelist riigi­mehelikkust, ta andis panuse omakasupüüdmatult riigi ja kogukonna jaoks, seisis ausate ja oluliste väärtuste eest ning tegutses hiidlaste huvidest lähtuvalt.
Käina vallas erinevatel juhi­positsioonidel olles ja nüüd Hiiumaa volikogus oli Üllar kompromisside ja konsensuse leidja. Ta oli veendunud positiivsete lahenduste otsija, teda häiris väiklus ja tühine populaarsus. Temaga oli lihtne asju ajada, ilma liigse bürokraatiata tugines Üllar talupojamõistusele ja mis olulisim – ta kuulas rahvast ja arvestas inimeste arvamusega.
Üllari teod Käina vallavanemana paistavad silma kõikjal – ujula, lasteaed, kool, valla­maja, raamatukogu. Kõik need ehitised said Üllari juhtimise all renoveeritud põhjalikult ja läbimõeldult. Ta oli juhina toetav ja usaldav alluvate suhtes, alati valmis kaasa tulema uuendustega või vajadusel seisma traditsioonide eest. Tema ausad väljaütlemised ja oma inimeste eest seismine tegid temast lugupeetud ja armastatud vallajuhi.
Üllar tundis Hiiumaal pea kõiki, ta jõudis kõikjale, tal oli aega ja tahtmist kuulata ning kaasa rääkida. Nüüd äkki teda ei ole, tühimik jääb kõikjale, tema võrra on vaesemad vallamaja, Kemehhi õu, laulukoor ning eelkõige pere ja sõbrad…
Me ei kuule enam Üllari lustlikke ja humoorikaid ütlemisi, ei tunne enam tema positiivset ja sooja toetust, kuid meile jäävad mälestused ja tänu selle eest, et ta olemas oli.
Tunneme südamest kaasa Üllari lähedastele.

Hiiumaa Vallavolikogu
Hiiumaa Vallavalitsus

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411