Teisipäev, detsember 11, 2018
 

30 000eurose preemia sai Hiiumaal neli Utilitase töötajat

Eesti suurima kaugküttefirma Utilitase müügist teatanud Kristjan Rahu maksis ettevõtte igale töötajale 30 000 eurot preemiat, Hiiumaal sai selle neli ette­võtte töötajat.
Utilitase turundus- ja kommunikatsioonijuht Olga Petrova kinnitas Hiiu Lehele, et tõepoolest saavad kõik Utilitase töötajad preemiat, nende hulgas ka neli Hiiumaa töötajat. “Preemiaks oli 30 000 puhtalt kätte,” kinnitas Petrova.
Võrdluseks, et Eesti keskmine brutokuupalk oli tänavu teises kvartalis 1321 eurot ehk 15 852 eurot aastas. Pärast maksude tasumist jääb preemiasaajal kätte 1105 eurot kuus ehk 13 260 eurot aastas. Seega said Utilitase töötajad preemiaks enam kui kahe aasta keskmise palga.
Utilitase grupis töötab kokku 263 inimest. Boonusega võivad arvestada ka koondatud inimesed ja mingil põhjusel haiguse või vigastusega töölt eemale jääjad. Kokku läheb preemia ettevõtte omanikele maksma 13 miljonit eurot. Energia­firma Utilitas 85protsendilise osaluse müügist laekub praegusele omanikfirmale kokku 320 miljonit eurot.
Uudis, et Austraalia investeerimisfond First State ostab 85 protsenti Eesti suurimast kaugküttefirmast, Kristjan Rahule kuuluvast Utilitasest, tuli eelmisel nädalal. Veel poolteist kuud tagasi kinnitas Rahu, et kontroll­pakki nad käest ei anna. Utilitase senised omanikud ja juhtkonna liikmed säilitavad ettevõttes kokku 15protsendilise osaluse.
Utilitas on Eesti suurim kaugkütteettevõte ning üks suuremaid taastuvenergia tootjaid. Ettevõte haldab
521 kilomeetrit kaugküttetrasse ning varustab soojusega ligi 166 000 kodumajapidamist kaheksas Eesti linnas, kaasa arvatud Kärdlas.
Utilitase kontserni kaugkütteettevõtete Utilitas Eesti AS ja Utilitas Tallinn AS ning koostootmisjaamade operaatori Utilitas Tallinna Elektri­jaam OÜ juhtkondades muudatusi ei toimu. Utilitase kontserni juhina jätkab Priit Koit ja nõukogu esimehena Kristjan Rahu.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411