Reede, november 16, 2018
 

TS Laevade reisijate arv ületas esmakordselt 2 miljonit

Eesti suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust opereeriva OÜ TS Laevad reisijate arv ületas käesoleva aasta kümne kuuga esmakordselt kahe miljoni reisija piiri.
Sõidukite arvu kasvu veab endiselt suurte sõidukite ehk veokite-haagiste arvu oluline suurenemine. Virtsu-­Kuivastu liinil oli veokite-haagiste arv oktoobris 15 protsenti suurem kui eelmisel aastal, Rohuküla-Heltermaa liinil aga oli kasv koguni 50 protsenti. Hiiumaa liini veokite-haagiste arv püsib peaaegu suvisel tasemel.
Perioodil jaanuar kuni oktoober 2018 teenindas ettevõte kokku üle 2,016 miljoni reisija ja üle 866 000 sõiduki, mis tähendab, et võrreldes mulluse sama perioodiga on reisijate arv kasvanud kahel liinil kokku 2 protsenti ja sõidukite arv 4 protsenti.
“Reisijate arvu kasvu kõrval on hea meel tõdeda, et ka klientide rahulolu parvlaevateenusega ja e-teenindusest soetatud piletite osakaal on pidevalt kasvamas,” ütles TS Laevade juhatuse liige ja teenindus- ja müügivaldkonna juht Pille Kauber.
Oktoobris kasvas üle veetud sõidukite arv 4 protsenti, 79 131 sõidukini ning reisijate arv oli 168 452, jäädes praktiliselt eelmise aasta tasemele. Statistikat mõjutas enim Hiiumaa liin, kus möödunud aasta oktoobriga võrreldes kasvas reisijate arv 8 protsenti ja sõidukite arv 16 protsenti. Saaremaa/Muhu liinil reisis oktoobris 127 186 inimest ning teenindati 58 241 sõidukit ehk 2,7 protsenti vähem reisijaid, kuid 0,1 protsenti rohkem sõidukeid kui mullu.
Viimase aasta jooksul ehk perioodil 2017 november kuni 2018 oktoober on TS Laevad teenindanud kokku 2,282 miljonit reisijat ja 989 000 sõidukit.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411