Reede, november 16, 2018
 

Radarseirepunktid kolitakse Tallinnasse varem

Merevalvekeskus kolib juba sel nädalal Kärdla ja Kuressaare radarseirepunktid Tallinna.
Koos sellega kaob Kärdlas viis ja Kuressaares kuus töökohta. Kärdla radarseirepunkti viiest töötajast kaks asusid tööle Kärdla jaoskonnas ja kaks alustasid tööd Tallinna merevalvekeskuses.
Hiiu Leht kirjutas tänavu märtsis, et need töökohad viiakse Tallinna järgmisel kevadel. Nüüd teatas politsei- ja piirivalveameti teabehaldusbüroo juht Ivo Kolk, et personali kaalutlustel ja tehnilistel põhjustel tehakse seda varem. “Kolimise võimalused on seotud rahvusvahelise koostööpartneriga, kes vastutab tehniliste lahenduste eest. Samuti on kõige otstarbekam kolida navigatsiooniperioodide vahelisel ajal, see tähendab sügis-talvisel perioodil. Seega rahalistel ja logistilistel kaalutlustel on seda otstarbekam teha praegu,” selgitas büroo juht.
Kolk rääkis, et radarseire­punkti töötajatele räägiti kolimisest sel kevadel, misjärel koondati kokku nende eelistused ja soovid. “Hindame oma ametnikke kõrgelt ja meie eesmärk oli, et inimesed leiaksid uue töö organisatsiooni sees ja võimalusel ka oma kodukohas. Osa neist jätkabki kohalikus jaoskonnas ja osa Tallinna merevalvekeskuses,” lisas Kolk.
Kolk rääkis, et kolimise peamine eesmärk on rahalisi ressursse tõhusamalt kasutada ja ametnikke efektiivsemalt rakendada. “Kolimisega toome merevalvekeskuse kõik funktsioonid ühte töösaali kokku ja kõik merepilti haldavad ametnikud hakkavad töötama ühes kohas,” ütles Kolk.
Sel kevadel koliti Tallinnasse Osmussaare teele Kundas asunud ja Tallinnas Süsta 15 paiknenud radarvaatlejate töökohad.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411