Teisipäev, november 20, 2018
 

Playbox tõi saali rahvast täis

 

Sigrid Leigri
Käina kooli õpilas­esinduse korraldatud jäljendamisetendus Playbox tõi huvi- ja kultuurikeskuse 250kohalise saali täis suuri ja väikeseid muusikahuvilisi.
Käina kooli õpilaste korraldatud Playbox toimus juba 13. korda. Õhtut juhtisid 9. klassi õpilased Karl-Markus Kivioja ja Kaisa Ulla ning kokku käis laval ligi 60 õpilast.
Avaetteaste tegid Käina kooli õpetajad popurriiga “Viimne reliikvia” Eesti filmilauludest, õpilased pakkusid üheksa lavanumbrit Eestist ja mujalt. Kui tavaliselt teeb iga klass ühe etteaste, siis sel korral tegid 2. ja 3. klass koostööd Nublu looga “Öölaps” ning 9. klassi poistel ja tüdrukutel oli eraldi etteaste.
Tore näide klasside­vahelisest koostööst oli, kui 9. klassi õpilane Georg Rüütel oli abiks 1. klassi Daniel Levi “Võimlemise laulu” esitamisel. Georgi ja väikeste võimlejate omavaheline suhtlus laval pani kaasa elama ka publiku saalis ja pälvis suure aplausi.
Kui kogu kontsert kuulatud, läks žürii otsust tegema. Žüriisse kuulusid naiskodu­kaitsja ja Hiiumaa valla esindaja Heli Tuisk, Käina huvi- ja kultuurikeskuse tantsuõpetaja Maigi Taelma, Hiiumaa valla noortevolikogu esindaja ja kodutütar Triin Helimets, Käina spordikeskuse esindaja Kairi Pisa, Hiiumaa ettevõtja Triinu Schneider ja Hiiu Naaditeatri esindaja Janno Elmi.
Žürii otsuse tegemise ajal oli avatud kohvik ning publiku meelt lahutasid Käina kaunite kunstide kooli trummi­eriala õpilased Joosep Raidma ja Georg Rüütel ning nende juhendaja Taavo Taelma.
Žürii esimehe Janno Elmi sõnul oli nende ülesanne keeruline ja võistlus esikoha eest tasavägine. Näiteks 9. klassi poiste etteaste OutKast’i loost “Hei Ya!” oli täis energiat ja huumorit ning nad kohandasid pala muusikavideo leidlikult Playboxi lavalaudadele sobivaks. Nende kostüümid olid täpselt jäljendatud ja selle eest tänasid poisid peale esitust oma sponsorit Juta Räätsa. Žürii esimehe, Janno Elmi sõnul jäi võidust puudu vaid see, et poisid ei saanud oma klassi tüdrukuid nõusse lava ette näppu viskama tulema.
Võit teist aastat samale klassile
Selle aasta Playboxi võitjaks kuulutas žürii 9. klassi tüdrukute võistkonna koosseisus Karoliina Mustkivi, Stiina Lepamaa, Gudrun Martin, Karlis Saarna, Katariina Koor ja Aiki-Kerlin Paap looga “You’re the one that I want” muusikalist “Grease”.
Sellega kordasid õpilased oma klassi eelmise aasta võidukäiku, mil nad võitsid kuldse rändkarika, jäljendades Ylvise muusikavideot “What does the fox say?”. Võidunumbris esines kolm tantsupaari, soolopaarina jäljendasid Aiki-Kerlin Paap ja Katariina Koor Sandy Olssonit ja Danny Zukot, nende omavaheline koostöö oli hästi lihvitud ja energiline. Esikoha tagaski tüdrukute võistkonnale täpselt jäljendatud koreograafia ja kostüümid. Samuti oli näha, et etteastega oli vaeva nähtud.
Võiduloo üks esitajatest, Aiki-Kerlin Paap ütles, et kava ettevalmistused kestsid umbes kolm nädalat ning loo valikul mängis peamist rolli laulu tuntus. “Väga vinge, et saime selle klassiga koos veelkord esineda ja hea meel, et karikas jäi meie kätte!”
Teise koha said 9. kl poisid OutKast’i loo “Hei Ya!” jäljendamise eest. Kolmanda koha ja publikuauhinna pälvisid 8. klassi õpilased, kes jäljendasid Los Del Rio lugu “Makarena”.
Playbox on popp
Õpilasesindust aitas Playboxi korraldamisel Käina kooli huvijuht Julia Gurjeva, kes kiitis suure töö ära teinud õpilasesindust.
“Minu arvates on Playbox laste seas väga populaarne – seal saavad nad ennast väljendada ja välja elada,” ütles Gurjeva. “Samuti meeldib see õpetajatele ja teistele täiskasvanutele – alati on saal täis ja publik lahkub lõpus naeratus näol.”
Huvijuhil oli sõnum ka lapse­vanematele: “Julgustage ja toetage oma lapsi loomingulises tegevuses, selle hulka kuulub ju ka Playboxil esinemine. Aidake ja toetage neid kavade ettevalmistamisel, see on lastele väga oluline. Paljud kindlasti seda juba ka teevad ja aitäh neile!”

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411