Reede, november 16, 2018
 

Pärimus jõudis noorteni uues kuues

Liisa Otsak
Hiiumaa noorsootöö keskuse Kärdla noorte­maja viis äsja lõpuni projekti “Hiiumaa pärimus uues kuues” – noortele korraldati seitse õpituba, milles osales 89 noort kokku 98 korda.
Kõik seitse kohtumist olid korraldatud nii, et õpitubadest saaks osa võimalikult palju erinevate huvidega noori. Märtsikuisel kohtumisel Trad.Attack!-i bändi liikmetega said noored kuulata bändiliikmete kogemusi ja nendega vestelda. Nahatöö õpitoas õpetas köösner Virge Valk Sussipesa salongist käepaelte tegemist. Kevadistele töötubadele pani punkti kohtumine Moe Muusa Disainivabrikus, kus noored disainisid Liisi Kummer-Lemani juhendamisel Hiiumaa pärimusmustritega eseme.
Sügishooaeg algas seebi­teoga OÜs Hiiu Ihuhooldus ehk Heli Hahndorfi seebi­kojas. Oktoobris said kokandus­huvilised Kärdlas Hiiumaa muuseumi Pikas majas valmistada prisket makki ja magusat podi, mis vanasti hiidlaste toidulaual käisid. Koostöös MTÜga Tantsumajakas ja Hiiumaa Gümnaasiumi muusikaõpetaja Timo Ligega
toimus samas kuus veel 12. klassidele mõeldud Hiiumaa tantsuajaloo õpituba, kus noored ka ise jalad tatsuma said. Pärimusele keskenduvale kohtumiste sarjale pani lõbusa lõpu Kaie Pranno korraldatud teatriõpituba “Hiiu nali draamas”.
Projektiidee kasvas välja mõttest tutvustada Hiiumaa noortele killukesi pärimuskultuurist uudsel moel. Projektiga soovisime kasvatada noorte teadlikkust nii Hiiumaa traditsioonidest kui pärimuskultuurist üldisemalt, tugevdada noorte kuuluvustunnet ja sidet Hiiumaaga, õpetada noortele uusi, esivanemate varasalvest pärit oskusi ning rikastada noorsootööd rahvakultuuriga.
Projekti rahastas Rahvakultuuri keskuse toetusprogramm “Saarte pärimuslik kultuurikeskkond 2015–2019”.
Hiiumaa noorsootöö keskus tänab rahastajat ja kõiki koostööpartnereid.
Liisa Otsak
Hiiumaa noorsootöö
keskuse projektijuht

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411