Reede, november 9, 2018
 

HOK oskab noori kaasa haarata

 

Harda Roosna
Hiiumaa orienteerumisklubi (HOK)on üks saare spordi­ühinguid, mis edukalt suutnud ala juurde tuua hulga noori sportlasi, kes võistlevad juba Eesti koondises ja koguvad kogemusi ka rahvusvahelistel võistlustel.
Eesti orienteerumise selle aasta edetabelis on kõrgetel kohtadel seitse Hiiumaa noort. N12 klassis on Herta Kesküla teisel ja Liisi Koppel viiendal kohal ning N14 klassis Maria Eller teisel kohal. N16 klassis on Siiri Talts kolmas, Helena Maripuu neljas ja Eliise Kesküla kuues ja M18 klassis on kolmas Kustu Künnapas.
Eesti meistrivõistlustel võitis Eliise Kesküla kuldmedali, Siiri Talts hõbeda ja kaks pronksi, Maria Eller kaks hõbe- ja kaks pronksmedalit, Kustu Künnapas kolm hõbedat ja ühe pronksmedali. Lisaks võitsid medaleid teatenaiskonnad: Helena Maripuu, Eliise Kesküla ja Siiri Talts said kaela hõbemedalid, Herta Kesküla, Maria Eller ja Liisi Koppel pronksmedalid.  Noored olid esikolmikus ka Eestis toimunud rahvusvahelistel võistlustel Ilves-3, Kopra­karikas ja Suunto Games. Noorte orienteerujate treeneriteks Hiiumaa spordi- koolis on Anu Saue ja Kristi Heilman.
Kogemusi välisvõistlustelt
Balti riikide, Valgevene ja Peter­buri meistrivõistlustel Lätis kuulus Eesti noortekoondisesse neli Hiiumaa sportlast ja tulemusedki polnud laita. Maria Eller sai
N14 klassis kuuenda koha, M18 klassis oli Kustu Künnapas seitsmes ning Eesti teatenaiskond Siiri Talts, Maria Eller, Helena Maripuu saavutas kuuenda koha.
Euroopa noorte meistrivõistlustel Bulgaarias võistlesid Kustu Künnapas, Siiri Talts ja Helena Maripuu, Euroopa juunioride Cupil Šveitsis Siiri Talts ja Kustu Künnapas. Balti juunioride Cupil Leedus osalesid Siiri Talts, Kustu Künnapas ja Helena Maripuu ning Kustu saavutas M18 klassis 16. koha.
Tärk ütleb, et toetajateta kõik see ei toimiks: “Siinkohal tahan tänada ASi Sportland juhatajat Anti Kallet, Eesti kultuurkapitali Hiiumaa ekspertgruppi ja Hiiumaa spordikooli, kes meie noori toetasid, suured tänud ka lastevanematele!”
Aktiivsed igal alal
Eda Tärk kiidab noori ka selle eest, et nad andsid suure panuse klubi tegevusse. Ta tõi näiteks Kustu Künnapase, kes on klubi nn IT-mees. Neljapäevakuid ja võistlusi valmistasid ette ja viisid läbi IT-tüdrukud Siiri Talts, Maria Eller, Triin Helimets ja Eliise Kesküla. Samuti märkisid noored maha orienteerumisneljapäevakute radasid.
“Sportlikult on meie noored saavutanud kõrge taseme, kuid veelgi olulisem on, et nad on väga tublid ka muudel aladel ja kooliski on parimate hulgas,” lisas Tärk veel ühe vaatenurga.
Loetelu, millega noored kooli ja orienteerumisspordi kõrval veel tegelevad, on muljet­avaldav. Nii näiteks tantsib Siiri Talts Tiina Tantsu­stuudios ja tegeleb mudel­lennundusega, tulles sel aastal  maailmameistriks.
Kustu Künnapas osales ETV saates Rakett 69, Liisi Koppel on tubli noor jalg­pallur, Marta Maripuu osaleb Palade loodushariduskeskuse loodusringis, Helisa Tartu käib ratsutamistrennis ja õpib muusikakoolis ning Kätlin Mast harjutab kaberingis. Triin Helimets on Hiiumaa noortevolikogu esinaine, harrastab rahvatantsu ja tegeleb fotograafiaga. Äsja oli tema näitus Kärdla kultuurimajas, nüüd näeb seda kohvikus Gahwa.
Herta Kesküla õpib muusika­koolis, Mia Esta ja Maria Eller harjutavad Tiina Tantsustuudios, Atso Kesküla laulab mudilaskooris, Erki Kivisilla tegeleb purjetamisega, Markus Kivi on jalgpallipoiss ja Helina Kivi hobiks on käsitöö. Muide, tema tööde näitus on praegu üleval Kärdla raamatukogus.Eliise Kesküla osales Eesti õpilaste teadustööde konkursil uurimistööga ja saavutas põhikoolide arvestuses teise koha, pälvides ühtlasi Eesti Maaülikooli eripreemia. Samuti on mitmed tüdrukud  noorteorganisatsiooni Kodu­tütred liikmed ja osalevad Kaitseliidu tegemistes.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411