Teisipäev, november 6, 2018
 

Hiiumaa rahvarallil rajale registreerunud 110 ekipaaži

Argo Nurs
Reedel kimatakse taas võidu Hiiumaa teedel ja tänavatel, rajale läheb rekordarv mees­kondi – 110 üheksas erinevas võistlus­klassis.
Üle pika aja toimub Hiiumaal rahvaralli ja kuna hiidlastel on kombeks asju omamoodi teha, siis toimub võistlus kahel päeval. Reedel sõidetakse neli katset, millest kaks Kärdla linnas asfaldil ja kaks kruusal. Teisel päeval peavad võistlejad läbima aga koguni kaheksa katset, millest enamik kulgevad mööda kruusateid.
Ralli algab juba reede, 9. novembri keskpäeval dokumentide ja autode tehnilise kontrolliga võistluskeskuses Kärdla keskväljakul. Esimene auto stardib poodiumilt kiiruskatsetele kell 16.45. Kärdla linnakatse sõidetakse iga meeskonna poolt läbi kahel korral ajavahemikus kell 18–22.
Laupäeval võistlus jätkub ja kiiruskatseid toimub Hiiumaa eri piirkondades. Esimene auto stardib juba hommikul kell 8 ja finišeerub pisut enne kella 16.
Kokku on kavas üle 40 katsekilomeetri, et panna korralik punkt rahvaralli hooajale. Võistlusraja kogupikkus on 227,42 kilomeetrit. Lisakatseid on 12, korduvkatseid 6. Võistlusrada on jaotatud kolmeks ringiks ja viieks osaks.
Hiiumaa rahvaralli kuulub Eesti autospordi liidu (EAL) rahvaralli karikavõistluste punktiarvestusse ja on EALi karikavõistluste ja SU klassi karikavõistluste kuues etapp.
Võistlejate autasustamine toimub kohvikus Rannapaargu.
Pealtvaatajate ohutus oluline
Kuna rahvaralli algab juba reedel ja tegemist on rahvakalendri järgi mardilaupäevaga, siis paluvad korraldajad kõigilt Kärdla linna elanikelt mõistvat suhtumist ja tähelepanu liiklemisel. Oma lemmikloomad soovitatakse kodus hoida ja tuletatakse meelde, et liigeldes tuleb kindlasti kanda helkurit.
Oluline on alluda turvatöötajate korraldustele, sest nende ülesanne on tagada kõigi ohutus. Väikeste laste vanematele tuletatakse meelde, et pisematel tuleb kindlasti silm peal hoida.
Korraldajad rõhutavad, et ralli ja alkohol omavahel kokku ei sobi.
Hiiumaa rahvaralli toob kaasa liikluskorralduse muudatused ja seetõttu tuleb jälgida liikluskorraldajate märguandeid. Ajutised liiklus­märgid, keelualad ja rajapiirded on rallil selleks, et tagada pealtvaatajate ohutus.
Pealtvaatajatele jagavad korraldajad infot kiiruskatsete kohta klubi sotsiaalmeedia lehel postitustena ja võistluskeskuses kohapeal.
Viimati sõideti Hiiumaa teedel võidu kevadel, kui toimus rahvasprint. Rahvaralli leidis Hiiumaal viimati aset aga viis aastat tagasi. Toona oli rajal 67 meeskonda ja võistlus valiti Eesti parimaks rahvaralliks.
Reedel algava Hiiumaa rahvaralli korraldaja on Hiiumaa ralliklubi. Raja ääres kaasa elada ja pöialt hoida saab vähemalt kümnele Hiiumaa ekipaažile.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411