Reede, november 9, 2018
 

Hiiumaa kino rekordid

 

Joosep Matjuse loodus­dokumentaal “Tuulte tahutud maa” on kinodes kõige rohkem vaadatud Eesti dokumentaalfilm – see on kogunud juba üle 22 000 vaataja.
Väikese rekordi lõi see teisi­päeval ka Hiiumaa kinos. Kinoentusiast ja -tehnik Arno Kuusk ütles, et seansile osteti 78 piletit. Eelmine dokirekord oli 3. aprillist, siis käis filmi “Ahto. Unistuste jaht” vaatamas 76 inimest.
Mängufilmide vaataja­rekordid aga on pärit vanast saalist, kus tollastel puu­pinkidel oli veel 140 vaatajakohta. Nii käis 2014. aastal filmi “Nullpunkt” vaatamas 149 kinosõpra, 2013. aastal kutsus saali 144 vaatajat teine Eesti mängufilm “Kertu” ja samal aastal kogus 132 vaatajat “Elavad Pildid”.
Eelmisel aastal korraldas MTÜ Hiiumaa Kino 240 linastust, mis kogusid 6000 vaatajat. Selle aasta kümne kuuga on 230 linastusega kogunenud juba 6400 vaatajat. Aasta lõpuni kavatseb Arno Kuusk pakkuda vaatajaile veel 20–30 filmi­linastust.
“Vaatajanumbrid on kasvamas ja eeldatavalt saab kasv olema veelgi suurem, kui saame uue rändkino­tehnika, millega publik eelkõige võidab senisest rikkalikuma programmi,” ütles Kuusk.
Statsionaarse tehnikaga näidatakse filme 120kohalises pehmete istmetega Kärdla kinosaalis, aga sobivaid saale, kuhu kino saarel jõuab, on mitmel pool. Vaja on vaid uut, kaasaskantavat kinotehnikat, mis võimaldaks näidata ka uusimas formaadis filme. Kino­sõbrad on juba annetanud kolmandiku vajaminevast summast ehk aidanud katta MTÜ Hiiumaa Kino osalust Leader meetme toetatud rändkinoprojektis.
HARDA ROOSNA

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411