Reede, november 30, 2018
 

Hiidlased tutvustavad ERMis… sülti

Eesti rahva muuseumi jõulu­laadal, 15. detsembril tutvustatakse süldi keetmise ja söömise tavasid ning õpitakse tegema sealuust vurri. Sülti kui pidutoitu, aga ka vaimset kultuuripärandit tutvustavad Reet Kokovkin Hiidlaste Koostöökogust ning Kaja Antons ja Arno Kuusk osaühingust Hiiumaa Köök ja Pagar. Muuhulgas arutletakse ka selle üle, mida toob sülditootmises kaasa hiidlaste poolt taotletud Euroopa Liidu kvaliteedimärk.
Sült on Eestis armastatud traditsiooniline toit. Lisaks laialtlevinud kodusele süldi­valmistamisele on sült üks nendest rahvustoitudest, mida võib leida ka poelettidelt üpriski suures valikus. Selleks, et esile tõsta traditsioonilist ning mahedat sülti, on Eesti algatanud süldile Euroopa Liidu tähise “Garanteeritud traditsiooniline toode” taotlemise. Tähis antakse toiduainetele, mis on toodetud traditsioonilisi tootmisviise või retsepte kasutades.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411