Reede, november 9, 2018
 

EKRE esimees debateeris Hiiumaal

 

Kolmapäeval viibis Hiiumaal Eesti Konservatiivse Rahva­erakonna (EKRE) esimees Mart Helme.
Väärtuskohvikuteks nimetatud kohtumistel Hellamaal ja Kärdlas arutleti kohale­tulnutega Eesti oleviku ja tuleviku üle.
Kohal olid riigikogusse kandideerivad Helle-Monika Helme ja Agnes Pulk ning EKRE Hiiumaa piirkonna juht Aivo Saar ja Läänemaa ringkonna esimees Hardi Rehkalt. Kärdla kohtumisel raamatukogus oli saalis paarkümmend inimest. Sai kohvi ja kringlit ning jagati EKRE programmi ja ajalehte.
Oma esinemises rääkis Mart Helme erakonna väärtustest pereelus, poliitikas ja rahvusluses ning tõdes, et Euroopa rändekriis on inimesi rahvusriike järjest enam hindama pannud ning Eestis on just rahvusriik rahvuse säilimise parim tagatis.
Ei pääsetud mööda ka EKRE juba varem avaldatud reljeefsetest seisukohtadest nii pagulaste, samasooliste kooselu kui justiitsreformi vajalikkuse üle. Võimaliku valimisjärgse koostöö kohta märkis Helle-Monika Helme, et ühisosa on nii Reformierakonna kui Keskerakonnaga, kuid on ka asju, mis lahutavad. “Esimese puhul on mureks liigne liberaalsus, teise puhul jälle vaated näiteks eestikeelsele haridusele, mida oleme näinud Tallinna linnavoli­kogus,” märkis ta.
Kujunenud debatis Reformierakonna Hiiumaa piirkonnajuhi Peep Lillemägiga arutati võimaluste üle tuua Hiiumaale kaitseväe regulaarüksus ning tõdeti vajadust saarelisusest tingitud turutõrgete riikliku leevendamise järele.
Üks kohtumisel publikuna osalenu võttis oma muljed kohtumiselt kokku järgnevalt: “EKRE majandusprogramm on selgelt parempoolne ja väga julgeid mõtteid täis. Küllap tuleb see asjaolust, et nad ei ole seni valitsusvastutust kandnud. Paljuski tundub ka, et see erakond peab valimiskampaanias rinda pistma enese loodud tondiga, mis maalib neist jõu kui käremeelsetest äärmusparempoolsetest.”

HIIU LEHT

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411