Teisipäev, november 13, 2018
 

Aasta teo tegid Hiiumaa politseinikud

PPA
PPA
Lääne politsei­prefektuur pidas 2. novembril Pärnus aastapäevapidu, kus tunnustati prefektuuri parimaid töötajaid ja valiti aasta tegu.
Lääne prefektuuri aasta teo tegijaiks valiti Kärdla patrullpolitseinikud Jarge Kõster ja Kaupo Känd, kes abistasid hooletusse jäetud väikelapsi.
Selle aasta juunikuu viimase päeva õhtul sai politsei teate sõiduteele jooksnud kaheaastasest poisist. Kui politseinikud asja uurisid, selgus, et väikelapse ema ja vanaema olid otsustanud koos jällenägemisrõõmu tähistada. Paraku unustati alkoholi pruukimise tagajärjel sootuks lapsed, kahe- ja viieaastane poiss, kes maanteele joostes sattusid ohtu.
Selleks, et juhtum saaks lahenduse, kaasasid politseinikud koheselt ka lastekaitsetöötajad. Sunniga saavutatud lõpplahendusega – lapsed ja ema eraldati 24 tunniks, tagati kahele väike­lapsele turvaline keskkond ja hoiti ära ilmselt traagilise tagajärjega liiklus­õnnetus.
Kärdla politseijaoskonna juht Moonika Raudsepp ütles, et tal on väga hea meel, et Jarge Kõsteri ja Kaupo Kännu tegu pälvis aasta parima teo tiitli. “Hiiumaa turvalises kogukonnas ei ole sellised väljakutsed igapäevased ning laste heaolu nõuab kiiret ja igakülgset reageerimist,” selgitas Raudsepp.
“Selle väljakutse lahendus näitab nii politseinike Jarge Kõsteri ja Kaupo Kännu tublit tööd, aga toob esile ka meie heade koostööpartnerite võimekuse reageerida sellisele väljakutsele hoolimata nädalapäevast ja kellaajast,” ütles politseijuht ning rõhutas, et Hiiumaa turvalisuse võtmeks on koostöö.
Tunnustuse sai veel kolm Kärdla jaoskonna töötajat. Teenistusalaste ülesannete silmapaistvalt hea täitmise eest ning seoses politsei ja piirivalve aastapäevaga anti Lääne prefektuuri teenetemärk ja rahaline preemia Kärdla patrullpolitseinikule Lydia Minajevale.
Prefekti tänukirja ja rahalise preemia pälvisid Kärdla politseijaoskonna väärteomenetleja Mare Rebel ja abipolitseinik Andres Niglas.
Silmapaistvate teenete eest Lääne prefektuuri ees ning seoses politsei ja piiri­valve aastapäevaga anti tänu­kiri Hiiumaa lastekaitse ühingule.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411