Teisipäev, oktoober 2, 2018
 

Viis näidet Hiiumaa elu edendamisest

repro
Septembris avati Tallinnas Kultuurikatlas põllumajandusuuringute keskuse koostatud näitus “100 maaelu toetamise näidet”, kust leiab viis näidet ka Hiiumaalt.
Need on Hiiumaa kohvikute­päev, mille korraldajateks MTÜ Hiiumaa Turismiliit ja MTÜ Kärdla Kohvikutepäev. Hiiumaa kohaliku toidu programm, mille elluviijaks MTÜ Hiidlaste Koostöökogu. OÜ Triibuvineer vineeritootmine ja tootearendus ning MTÜ Halulaev algatus, hiiu kaljase HiiuIngel valmisehitamine. Samuti Käina valla kiire internetiühenduste nn viimase miili väljaehitamine Orjaku, Nasva ja Kaigutsi külas.
Maaeluminister Tarmo Tamm tunnustas kõiki, kes edendavad Eesti maaelu arengukava toetuste abil elu maapiirkondades ning on Eesti riigi säilimisse ja arenemisse palju panustanud. “Need sada piltidega kaunistatud näidet ütlevad rohkem kui sada rida meie igapäevastes kuivades tabelites,” sõnas minister Tamm. “Näitus esitleb ilmekalt, kuivõrd rikkalik ja mitmekesine on Eesti maaelu. Maal elavad väga töökad, tublid ja ette­võtlikud inimesed, maal on ilus loodus ja puhas keskkond.”
Alates 25. septembrist on näitus üleval põllumajandusuuringute keskuse Jäneda hoone klaasgaleriis.
Näituse algataja Krista Kõiv on lubanud, et näitust hakatakse tervikuna või osade kaupa levitama ning iga näite esindaja saab endale ka oma plakati.
100 maaelu toetamise näite seas on nii investeeringu-, arendus-, koolitus- kui koostööprojekte, aga ka muid projekte, mis saanud toetust Eesti maaelu arengukava raames aastatel 2007–2013 või 2014–2020.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411