Teisipäev, oktoober 16, 2018
 

Väike ujuja tõi võistlustelt oma esimese hõbedase medali

erakogu
Ujumisvõistlusel “Sõprade kohtumine” esines tublilt Käina kooli 1. klassi õpilane Johanna Viilukas, kes jõudis pjedestaalile.
Tallinnas 6. oktoobril peetud võistlusel osales seitse ujumisklubi Hiiu Hüljes noort ujujat. Ujumisklubi treener Triinu Schneider ütles, et võistlusele pääsesid tema noorimate õpilaste seast  parimad. Edukaim oli noorimate, seitsmeaastaste ujujate arvestuses võistelnud Johanna Viilukas, kes saavutas hõbemedali 25 meetri vabaujumises ja 25 meetri seliliujumises oli neljas.
“Johanna on oma vanuse kohta väga tubli – usun, et tema taga on ka sportlik pere­kond, aga seda, kas temast tuleb ka ujuja, on praegu vara öelda,” nentis treener.
Aastate jooksul on Schneideri õpilastest häid tulemusi saavutanud ja medaleid võitnud Roberta Mikk, Alice Mikk, Kiia Väli, Catlin Hüüdma, Jarek Elmi, Georg Rüütel, Karin Pisa, Kasper Pisa, Tanel Klee, Alex Romandi jt.
Selleks, et ka noorimad ujujad saaksid võistlus­kogemusi, algatasid viis ujumisklubi, kaks Tallinnast, üks Haapsalust, üks Pärnust ja üks Hiiumaalt, n-ö pisikeste ujumis­sarja. “Tahtsime, et ka väikestel ujujatel oleks võistlus­kogemuse saamise koht,” selgitas treener. “Laps saab seal väga hea motivatsiooni,” kinnitas Triinu Schneider.
Sari on toimunud kümmekond aastat ning koosneb kolmest osavõistlusest, millest üks peetakse Haapsalus, üks Pärnus ja üks, kevadine, Hiiumaal, Käinas.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411