Reede, oktoober 19, 2018
 

Muuseumis mardi- ja kadripäevast

Hiiumaa muuseum korraldab mardipäeva ja kadripäeva pärimuse kogumise ja kutsub koolitusele “Jookse marti ja käi kadriks”.
“Kutsume kõiki hiidlasi märkama ja kasutama elavat mardi- ja kadripäeva pärimust,” ütles muuseumipedagoog Jaanika Kuusk. “Soovime innustada neid, kes plaanivad mardi- ja kadrisanti jooksma minna, aga ka julgustada kõiki Hiiumaa kodusid oma uksi avama martidele ja kadridele, sest nii pääseb ka järgmise aasta õnn kodudesse.”
Kõik huvilised, kes soovivad mardi- ja kadripäeva tegemistest rohkem teada, on oodatud 24. oktoobri praktilisele koolituspäevale ja 27. oktoobri perepäevale. Esimene toimub Hiiumaa arenduskeskuses ning koolitajateks on rahvamuusik ja folklooriõpetaja Kail Visla ning Hiiumaa muuseumid teadusdirektor Helgi Põllo. Vajalik on eelnev registreerimine. Perepäev toimub Hiiumaa muuseumi Pikas majas. Koos meisterdatakse mardimaske ja marditoitusid. Osalemine perepäeval on tasuta. Sündmuste lisainfo ja registreerimine muuseumi kontaktidel.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411