Teisipäev, oktoober 23, 2018
 

Meistrite maja katus valmib

 

Harda Roosna | Hiiu Leht
Reedel tehtud pildil on näha, kuidas OÜ Paluküla RE töömehed sätivad 19. sajandil ehitatud Kalevivabriku meistrite maja katusele ilusaid punaseid kive – ikka neli kivi paika ja viies roovituse külge kinni. Nüüd on tööd juba edenenud ja paljaid roovlatte vähem näha. Selleks, et 307ruutmeetrine katus kaetud saaks, kulub ei vähem ega rohkem kui 5000 Aseris põletatud punast katuse­kivi. Valmis on ka Hiiumaa käsitööseltsile rendile antud muinsuskaitsealuse hoone korsten. Ajaloolise mantelkorstna katusest välja­ulatuv osa laoti paekivist ja seespool on punastest kividest kuumakindel vooder. Hiiumaa muinsuskaitse spetsialist Karin Kirtsi, kes töödel silma peal hoiab, ütles, et töömehi tuleb kiita: “Nad on tublid olnud, teevad korralikult.”

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411