Teisipäev, oktoober 30, 2018
 

Ametikool lõi Eesti rekordi

 

SA Archimedes
Rekord löödi sellega, et Hiiumaa ametikooli iga seitsmes õpilane käis õppimas välismaal, kooli arendusjuhi sõnul on võetud siht hakata ka ise välisõpilasi vastu võtma.
Eelmisel nädalal anti Hiiumaa ametikoolile ja Tallinna ehituskoolile pidulikult üle Erasmus+ kutsehariduse õpirände hartad. Mõlemad koolid paistavad silma väga hea erasmuslaste protsendiga õpilaskonnast ja hiidlased omavad lausa Eesti rekordit! “Hiiumaa ametikoolis oli möödunud õppeaastal erasmuslasi 14 protsenti ehk iga seitsmes õpilane käis välismaal õppimas – mainitud protsent on parim nii kutse- kui ka kõrgkoolide hulgas,” teatas Karol Sepik sihtasutusest Archimedes.
Hiiumaa ametikooli õpilased käivad peamiselt Norras, Hollandis, Rootsis ja Itaalias. Sihtriik kui selline pole Hiiumaa ametikooli arendusjuhi Signe Leidti sõnul siiski kõige olulisem: “Otsisin partnereid selle alusel, et õpirändes käimine toetaks õpilaste õppekava,” selgitas ta, lisades, et õpiränne muudab kutseharidust atraktiivsemaks.
“Meie uus eesmärk on rohkem õppijaid ka vastu võtta. Teame juba partnerite pealt vaadates, kui suur töö see on! Kujundlikult väljendades – kui sa külalised kutsud, siis teed toa korda! Meil on juba päris konkreetsed plaanid, mismoodi enda võimalusi partneritele paremini välja pakkuda,” kirjeldas ta rahvusvahelistumise mõju koolile.
Heaks näiteks oli tänavu aprillis Hiiumaal vastu võetud Hollandi Edudelta kolledži floristid, kes said kaasa lüüa Rookopli lillepoe töös, Hiiumaa Selveris nädalaks avatud pop up aiastuudio tegemises, aga ka ametikooli reklaamfilmide valmimisel.
Huvi kasvab tasapisi
“Aastal 2011 vaatasin, et vaid ühe eriala õppijad käivad meil välispraktikal,” meenutas Leidt. “Erasmuse võimalustega tutvudes seadsin endale eesmärgiks, et meil võiks olla partnerkool või -asutus igal erialal või vähemalt õppekava rühmal. Tasapisi sammusin seatud eesmärgi suunal ja leidsin partnereid juurde.”
Partnerite leidmine käis tema sõnul otsekontakte kasutades ja ka seniste partneritega teistest programmidest läbirääkimisi pidades.
“Kui hakati välismaal praktikal käima, siis esimeste eeskujul soovisid ka järgmised õpilased minna – nii see soovijate hulk kasvab,” lisas Signe Leidt.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411