Teisipäev, september 11, 2018
 

VTA: Tööd tuleb juurde

Kuidas on viimastel aastatel muutunud veterinaar­keskuste töömaht?
Vastab VTA pressiesindaja Elen Kurvits: “VTA järelevalve alla kuuluvaid toidu- ja/või söödavaldkonnas tegutsevaid ettevõtteid on Hiiumaal kokku 275, Saaremaal 956. Looma­pidamiskohti oli juuli keskpaiga seisuga Hiiumaal 427, Saaremaal 1305.
Hiiumaal asuvates ettevõtetes tehti mullu 210 toidu- ja söödakäitlemise kontrolli, menetleti 146 teatist/taotlust, väljastati 44 otsust ja võeti 56 proovi. Saaremaal asuvates ettevõtetes tehti mullu 433 kontrolli, menetleti 247 teatist/taotlust, väljastati 91 otsust ja võeti 455 proovi.
Toidukäitlejate arv kasvab umbes 7 protsenti aastas. Tööd tuleb juurde, sest üha populaarsemaks on muutunud jagamismajandus, e-kaubandus ning kohvikute- ja kogukonnapäevad, oma tooteid ja teenuseid pakuvad varasemast aktiivsemalt väikekäitlejad, näiteks toodetakse toiduaineid eraelamutes.
1. jaanuarist muutsime volitatud veterinaararstide süsteemi. Seni volitatud veterinaararstide poolt tehtud kontrollitoimingud, nagu karjade kontroll, järelevalve tapa­majades ja tõendite väljastamine, läksid täismahus üle veterinaar- ja toiduameti järelevalveametnikele.
Seoses tööde ümberkorraldamisega võeti Saaremaa keskusesse tööle juurde kaks inimest ja Hiiumaal korraldati töö ümber sisemiste ressursside arvelt. Kokku töötab uues Hiiumaa-Saaremaa keskuses 20 inimest, neist neli Hiiumaal ja 15 Saaremaal, pluss juhataja, kelleks ainsana asutusesisesel konkursil kandideeris Jüri Lauter.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411