Reede, september 7, 2018
 

Uudis tublist tüüri­mehest jõudis miljoniteni

EKRAANIKUVA
Hiiu Lehes ilmunud uudis parvlaeva Soela tüürimehest Getter Kaevandesest jäi silma vabakutselisele ajakirjanikule ja jõudis 2,56 miljoni Euroopa vaatajani Saksa suurimas avalik-õiguslikus telekanalis.
Vabakutseline ajakirjanik Maris Hellrand märkas Hiiu Lehes ajakirjaniku Kärolyn Kivistiku uudislugu “Tüürimees: Pean end alati tõestama ja nullist alustama”. Lugu rääkis Hiiumaa tüdrukust Getter Kaevandesest, kes läbi raskuste teel soovitud elukutseni, kapteniametini, on jõudnud parvlaeva Soela tüürimehe ametisse. “Pean end iga kord uuesti tõestama,” ütles Getter Hiiu Lehele ja kirjeldas takistusi, mida tal on tulnud ületada lihtsalt selle­pärast, et ta on naissoost.
Hellrand küsis toimetusest Getteri kontakti, kohtus temaga ja tegi sellest uudisloo. Lugu Getterist näidati Saksa suurimas avalik-õiguslikus telekanalis ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen), mis vaatajate arvu poolest on suurim kogu Euroopas.
Uudise tootnud Hellrand rääkis, et saade, kus Getteri lugu ilmus – “Heute in Europa” (“Täna Euroopas”) on pärastlõunane populaarne uudismagasin, mis keskendub aktuaalsetele või ka lihtsalt huvitavatele inimlikele lugudele kogu Euroopast. Sellel konkreetsel 3. septembril eetrisse läinud saatel oli
2,56 miljonit vaatajat. Saadet saab järelvaadata veebis aadressil https://www.zdf.de/nachrichten/heute-in-europa/traumberuf-kapitaenin-100.html
“Hiiu Lehest leiab alati toredaid teemasid,” märkis Maris Hellrand.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411