Teisipäev, september 11, 2018
 

Muusikapäev toob muusika Hiiumaa Pagarisse

MUUSIKAPÄEV.EE
MUUSIKAPÄEV.EE
MUUSIKAPÄEV.EE
Muusikapäev, 1. oktoober tähendab üleeestilist tasuta kontsertide programmi. Eesti muusikanõukogu eestvedamisel annavad muusikud ühe päeva jooksul kokku 170 kontserti 80 linnas ja asulas üle Eesti.
Kõlavad klassika-, džäss- ja pärimusmuusika ning sel päeval võib muusikuid kohata eriilmelistes paikades: näiteks kaubanduskeskustes, ühistranspordis, ametiasutustes, koolides ja lasteaedades, rahvamajades, kirikutes ja militaarüksustes.
Hiiumaal on võimalus osa saada neljast kontserdist: Kärdla kultuurikeskuses, Suuremõisa lossis, Rudolf Tobiase majamuuseumis. Üllatuslikult muutub muusika­päeva raames kontserdipaigaks ka tarbijate ühistu ettevõte Hiiumaa Pagar. Kell 15 astuvad sel asutusesisesel kontserdil üles Karoliina Kreintaal, Merike Paberits ja Katariin Raska. Kell 13 esineb sama koosseis Kärdla kultuurikeskuses. Samal päeval kell 17 annavad nad kontserdi Suuremõisa lossis koos sealse lasteaed-põhikooli lastega. Kell 17.30 algab Rudolf Tobiase majamuuseumis Käina huvikooli õpilaste kontsert.
“Sündmuse tohutu ulatuse tõttu saab publikul kontsertide vahel valimine olema ilmselt keeruline ja üksjagu juhuslik, kuid olen kindel, et pimesigi valitud kontsert pakub üle ootuste meeldivat elamust,” ütleb Eesti Muusika­nõukogu president Ivari Ilja. Tema sõnul on Muusikapäev hea võimalus saada hõlpsa vaevaga aimu kohalikul muusikamaastikul toimuvast. “Ürituse üks eesmärke ju ongi meie muusikute tutvustamine,” lisab ta.
Päevased kontserdid kulmineeruvad õhtuse muusika­preemiate tseremooniaga, kus Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital ja Eesti Muusikanõukogu annavad üle iga-aastased muusika­preemiad. Sel aastal leiab pidulik gala aset Tallinna Lennujaamas ning seda kantakse üle Eesti Televisiooni vahendusel.
Rahvusvahelist muusika­päeva tähistatakse üleilmselt 1. oktoobril. Traditsioon algatati 1975. aastal Rahvusvahelise Muusikanõukogu tollase presidendi, legendaarse viiuldaja Yehudi Menuhini eestvedamisel, kes kutsus üles sellel tähtpäeval meenutama, milline koht on muusikal kultuuris ja igapäevases elus.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411