Teisipäev, september 11, 2018
 

Maailmapanga eksperdid käisid Hiiumaa haigla rahastust uurimas

HAIGEKASSA
Haigekassa esindus koos kolme maailmapanga eksperdiga külastas neljapäeval Hiiumaa haiglat.
Haigekassa kommunikatsioonispetsialist Kaidi Kase­nõmm ütles, et Maailma­pangaga tehakse koostööd ja sealsed eksperdid nõustavad haigekassat, kuidas rahastus­mudeleid paremini kasutada ja erinevaid mudeleid hinnata.
“Kuna Hiiumaa on mõne­võrra erandlik koht ja Hiiumaa haiglat rahastame mõnevõrra teistmoodi kui teisi haiglaid, oli see nendele huvipakkuv koht, kuhu nad tahtsid minna ka kohapeale uurima, kuidas see asi täpselt käib,” rääkis Kasenõmm.
Haigekassa peaanalüütik Silja Kimmel selgitas, et kuna Maailmapank tegeleb analüütikaga ja eri riikide võrdlusega, on neil n-ö rahvusvahelist vaadet ja andmeid, mille põhjal jagada soovitusi, missugune mudel töötab, missugune mitte ja kuidas asju paremini teha ja kuidas tulemusi hinnata.
Maailmapank annab haige­kassale nõu, kuidas rahastada saare haiglat parimal moel ja kuidas neid tulemusi mõõta. Eesmärgiks, et hiidlastele oleks vajalik ravi alati kättesaadav ja kvaliteetne.
Uut, eelarvepõhist rahastusmudelit rakendatakse Hiiumaa haiglas alates tänavu aprillist.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411