Reede, september 14, 2018
 

Loomakliinik avab uksed

Hiiumaa loomakliinik
Reedel avab pidulikult uksed Hiiumaa looma­kliinik, õnnitlusi oodatakse ja uksed on peoks avatud kella 12–18ni.
Reedel pakutakse Linnumäel asuvas loomakliinikus kringlit ja kohvi ning tutvustatakse kliiniku hoonet, seadmeid, tööplaane ja pakutavaid võimalusi.
Kliinik ja loomatarvete pood hakkavad nüüd avatud olema igapäevaselt. Abivajavaid loomi on loomaarst Maris Kriggulson siiski juba vastu võtnud. Näiteks eelmisel reedel oli patsiendiks siil Coco, kes toodi ravile Kassarist.
Marise õde Maarja Berkmann ütles, et metsloomi sattub nende juurde ravile harva, enamasti on abi­vajajaiks lemmik­loomad või põllumajandusloomad. Siil sai siiski ravi peale ja nüüd jääb üle oodata, kas loomake paraneb.
Sel aastal valminud ja Leader programmi toetatud loomakliinikut külastas ka maaeluminister Tarmo Tamm. Leader tegevus­keskuse juhataja Reet Kokovkin vahendas ministri öeldut: oo, ma ei teadnudki, et Leader toetab põllumajandusega seotud projekte – see on väga hea uudis.
Leader programm toetas OÜ Dagovet projekti “Hiiumaa loomakliiniku ehitamine” 98 000 euroga.
Juba märtsis alustas kliinik patsiendiregistri koostamist. See on töövahend, mis abiks nii veterinaararstile kui looma­omanikule. Registris on kogu info lemmiklooma või põllumajanduslooma kohta ühes kohas, alates passi­andmetest ja haigusloost kuni müügitehingute ja omaniku kontaktideni. Registrist saab ka loomaomanik kõike­hõlmava ülevaate oma hoole­aluse kohta. Samuti tuletab õigeaegselt meelde ka vaktsineerimistähtaegasid või muid korralisi ja regulaarseid talitusi, saates teate omaniku antud aadressile. Ja kui lemmik­loomaga juhtub midagi kodukohast kaugemal, on kliinikul võimalus vastavale asutusele või spetsialistile operatiivselt edastada haiguslugu või muud andmed looma kohta, mida omanikul endaga kaasas ei ole.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411