Teisipäev, september 11, 2018
 

Hiiumaa kunsti ja toidu nädal kutsub saarele

TUULI TAMMLA
Hiiumaa toidu ja kunsti nädal kestab 17.–23. septembrini ja toob kaasa nii mõndagi põnevat, andes suvehiidlastelegi põhjuse korraks saarele tulla.
Kõike üles lugeda ei jõuakski, aga sel nädalal esitlevad Hiiumaa loomeinimesed oma loomingut, korraldatakse töötubasid, avatud on näitused, festivali ajaks on koostatud kinoprogramm. Näha saab Piret Eesmaa monoetendust ja uksed avab uus klaasistuudio Klass. Toimuvad toidu- ja kunstiteemalised õpitoad, kus saab õppida valmistama smuutisid ja tooršokolaadi, aga ka klaaspärleid.
Neljapäeval, 20. septembri õhtul toimub Suuremõisas pidulik piknik, millest saavad osa võtta kõik soovijad. Mitmekülgse Rootsi laua katavad projekti cooking@sea kokad ja selle puhvetlaua äärde saab osta pileti. Soovi korral aga võib kohale tulla ka enda piknikukorviga. Nagu piknikul kombeks, on soovituslik riietus valge.
Klaasikunstnik Kalli Sein avab festivali ajaks OÜ Ideeklaas klaasistuudio Klass Heltermaa mnt 6. 21.–22. septembril saab seal osaleda õpitoas, kus leek­põletil õpitakse valmistama klaashelmeid. Klassi ametliku avamise ja püsiva töö sisseseadmiseni läheb veel veidi aega ja selle loodab Sein avada enne aasta lõppu.
Laupäeval, 22. septembril on Kärdla keskväljakul hiidlaste sügislaat koos kõige juurdekuuluvaga. Seal saab oma kokakunsti proovile panna õunatoitude konkursil Hiiu Öun.
Teemanädalal toimub sündmusi nii laiemale publikule kui ka kitsamale ringile. Nagu näiteks  õpitoad, kus Hiiumaa ametikool võõrustab Suuremõisa lossis cooking@sea projektipartnereid.
MTÜ Hiidlaste Koostöö­kogukorraldab rahvusvahelise Aasia turismi teemalise seminari. Maaülikooli tudengid viivad läbi turismimajandusega seotud uuringuid.
Kokkuvõttes on festivalinädalal aukohal kohalik toit, kunst ja ehedad inimesed oma loomingu taga. Festivali ajal on avatud ka mitmed söögikohad, galeriid ja käsitöö­kojad. Rohkem teavet leiab www.hiiumaamaitsed.ee

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411