Reede, september 28, 2018
 

Hiidlased Eesti meistriks 100ruudulises kabes

KABEKLUBI
Eesti võistkondlikud meistrivõistlused 100ruudulises kabes toimusid 22.–23. septembrini Tallinnas. Võistkonda kuulus neli kabetajat, neist vähemalt üks pidi olema naine.
Turniiri alustas Nõmme kabe­klubist kaks, Lasnamäelt kaks, Jõgevalt ja Hiiumaalt üks võistkond. Puudus mullune võitja Paide ning Nõmme klubil ei olnud väljas parim koosseis.
Hiiumaa kabetajad alustasid turniiri edukalt. Jõgeva võideti 5:3, Nõmme II 6:2 ja Lasnamäe II 5:3. Teisel võistlus­päeval sai meie võistkond kaotuse Lasna­mäe esindus­koosseisult, kuid suutis võita liidripositsioonil olnud Nõmmet 5:3. Juba mitu aastat arvestatakse järjestuse määramisel partiipunktide asemel võistkondlikke tulemusi. Võit matšis mistahes skooriga (kas 5:3 või 8:0) annab võitjale ikkagi kaks punkti, kaotajale null punkti ja viigistajale ühe punkti.
Hiiumaa esindus kogus nelja võidu ja ühe kaotusega kaheksa punkti ning viimase vooru võiduga tõusis esi­kohale, ühepunktiliste vahedega olid teine Nõmme ja kolmas Lasnamäe. Meie võistkonda kuulusid Raivo Rist, Ivo Vana, Arvo-Jüri Rist ja Marika Azojan.
Kui aastaid tagasi paigutati kabetajad ritta paremusjärje­korras ja igaüks mängis turniiri algusest lõpuni ühel kindlal laual, siis nüüd võib kapten vahetada mängijate järje­korda iga vooru eel. Tänavu oli uudiseks, et naisvõistlejad ei pidanud mängima neljandal laual, vaid neidki võis ümber paigutada iga vooru eel uude kohta. Seda uuendust kasutas enamik võistkondi, mistõttu naiskabetajad ei saanud mängida omavahel, vaid mitmel korral tuli mängida ka meeskabetaja vastu. Kas see ka õige on, selles võib kahelda.

HIIUMAA KABEKLUBI

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411