Reede, september 14, 2018
 

Erakonnad soovivad kokkulepet

Laupäeval kohtusid Kärdlas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna, Keskerakonna, Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatide Hiiumaa piirkonnajuhid.
Kohtumise mõte hakkas idanema Reformierakonna ja Keskerakonna piirkonnajuhtide kokkusaamisel mõned nädalad tagasi. Ideega liitusid ka sotsiaaldemokraadid, kutse said ka  Vabaerakonna ja Isamaa esindajad, kes seekord osaleda ei saanud.
Reformierakonna piirkonnajuhi Peep Lillemägi sõnul on sarnane koostöövorm – riigikogus esindatud erakondade kohalike juhtide ümarlaud – päris tavaline mitmes Eesti paigas ja võiks olla tavaline ka Hiiumaal. “Eesmärk on vahetada infot ja kooskõlastada seisukohti, mis puudutavad piirkonna arengut,” ütles Lillemägi.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna piirkonnajuht, Hiiumaa vallavanem Reili Rand toonitas, et oluline on teha koostööd Hiiumaa asja ajamisel väljapoole. “Sotsiaaldemokraatide soov on sõnastada riigieelarve läbirääkimisteks hiidlaste ühiste ootustena kaks prioriteeti – Hiiumaa spordikeskus ning ühenduste olulisus, sh nii parvlaeva- ja lennuühendus kui ka teedeinvesteeringud saarel,” ütles Rand.
Keskerakonna piirkonnajuhi Ants Vahtrase hinnangul näevad nemad erakondade ümarlauas võimalust tänast võimukoalitsiooni muinasjutumaailmast tagasi Hiiumaale juhatada.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna piirkonnajuht Aivo Saar pidas ümarlauda silmaringi laiendavalt vajalikuks. “Saavad selgemaks erinevate maailmavaadete seisukohad ja arusaamad. Olenemata erakondlikust kuuluvusest on kõigi ühine soov Hiiumaa parem tulevik,” tõdes Saar.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411