Teisipäev, august 7, 2018
 

Vägevad naised


Täna alustas oma teekonda Estonia mäele Inna Lepik, kes otsustas Eesti juubelisünnipäeva puhul koos kaaslastega vallutada koguni 6211 meetrikõrguse mäe. Reisi-seltskonnas on kümme meest ja vaid kaks naist. Nii et igati uhke ettevõtmine ja järjekordne näide sellest, kui tegusad naised meil siin Hiiumaal elavad.
Sageli peetakse niisugust enese proovile-
panekut pigem meeste alaks ja naistelt uuritakse, kuidas küll pere hakkama saab, kui ema mäge vallutab. Meestelt midagi niisugust aga küsima ei kiputa, justkui mehel polekski peret, kelle eest hoolt kanda.
Aga ajad on muutunud ja igaüks võib enda võimed proovile panna, kui selleks soovi. Ja ärgem muretsegem asjata – naised saavad suurepäraselt hakkama ka füüsiliselt raskel ja vastupidavust nõudval mägimatkal ning mehed kodus pere eest hoolitsemisega.
Tänases lehes on taas näide sellest, kuidas üks tubli Hiiu naine võtab vedada ühe vana ja väärtusliku maja päästmise:
Maret Kukkur veab Reigi pastoraadihoone taastamistöid. Eelmises lehes kirjutasime sellest, kuidas Kersti Ojasalu renoveerib Kärdla nukuteatri maja. See on täitsa uskumatu kohe, kuidas hiiu naised vanu maju päästavad: Kuri naised taastasid Kuri koolimaja, Kõpu naised Kõpu rahvamaja ja Kuriste naised Kuriste pastoraadihoone. Mehed, võtke eeskuju.
Nii et Hiiu Lehe toimetus usub, et meie Inna jõuab Estonia tippu ja viib sinna killukese Hiiumaad – auguga õnnekivi
Ristna rannast.

7. august 2018

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411