Reede, august 24, 2018
 

Tikerpuu juhatas vägesid üheslaulmisel

Crown Princess Victoria of Sweden
Pühapäeval toimunud üleeestiline EV100 Üheslaulmine oli ainu­kordne muusikaline suursündmus.
Üheslaulmise korraldas Nargen­festival, kõrgeid külalisi, vabariigi presidenti ja Rootsi kroonprintsessi ja esinejaid juhatas lavale hiidlane Kadri Tikerpuu, kes on Nargen­festivali korraldusjuht.
Kõigile tuntud ja tähenduslikke laule sai kaasa laulda nii Tallinna lauluväljakul kui ka Eesti Televisiooni või interneti vahendusel mistahes külaplatsil, linnaväljakul või kodudiivanil kogu maailmas. Esimeses osas “Laulu võim” lauldi eeslauljate juhendamisel 100 minutit järjest. Järgnes “Sajandi sumin” ehk laulmine koos armastatud Eesti bändide ja artistidega.
Hiidlased olid päris aktiivsed Üheslaulmisele registreeruma. Oma nime pani kirja 886 Hiiu maakonna inimest, Saare maakonnas registreerus 1640 üheslauljat ja Lääne maakonnas 1344. Välismaalt liitus üheslaulmisega 4498 ja kogu Eestis kokku 52 795 inimest.
“See oli küll nüüd vahva! EV100 Üheslaulmise üleilmses Eesti rahva ühendkooris osales kokku enam kui 52 000 Eestit oma südames kandvat inimest. Jätame selle ühistunde oma südamesse alles,” kommenteerisid korraldajad sündmuse kodulehel.
Luuletaja Ave Alavainu kutsus sotsiaalmeedias üles lauluväljakule mitte minema. Talle, nagu ka mitmele teisele, ei meeldinud, et ühes laulma pääses lauluväljakule piletiraha eest.
Tikerpuu ütles, et piletihinnad ulatusid 10–15 euroni, väike hulk tribüünikohti maksis 20 eurot ja alla kümneaastastele oli koos saatjaga prii sissepääs. Piletist hoolimata kogunes lauluväljakule suur hulk inimesi, koos kooride ja esinejatega 18 000, kes koosolemist ja laulmist nautisid.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411