Reede, august 10, 2018
 

Parvlaevareisijate arv lõi uue rekordi

Katrin Press
TS Laevade teenindatud reisijate arv saavutas juulis nii Saaremaa kui Hiiumaa liinil absoluutse rekordi – kokku reisis suursaarte ja mandri vahel 393 400 reisijat ja teenindati 152 700 sõidukit. Võrreldes mullusega kasvas reisijate arv 2 protsenti ja sõidukite arv 6 protsenti.
TS Laevade juhatuse esimehe Jaak Kaabeli sõnul kutsus kuum juuli saartele palju rahvast ning parvlaevaliiklus oli tihe. Nii püstitati reisijate rekordid nii Virtsu-Kuivastu kui ka Rohuküla-Heltermaa liinil. Kasv oli suurem Rohuküla-Heltermaa
liinil, kus reisijaid oli 4 protsenti ja sõidukeid 8 protsenti rohkem. Virtsu-Kuivastu liinil kasvas võrreldes eelmise aasta juuliga reisijate arv 2 protsenti ja sõidukite arv 5 protsenti.
Suve populaarseim nädalavahetus oli 20.–22. juuli, mil teenindati kokku üle 51 000 reisija ja üle 18 000 sõiduki. Sellega oli reisijate arv näiteks jaanipäeva nädalavahetuse reisijate arvust 30 protsenti suurem. Hiiumaal oli tol nädalavahetusel Hiiu Folk ja Saaremaal ooperipäevad.
Keskmiselt teenindas TS Laevad juulis 12 700 inimest päevas ehk 40 protsenti rohkem kui juunis.
Seitsme kuu kokkuvõttes teenindas TS Laevad reisijaid 1 protsendi ehk 12 000 inimese võrra rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil ning sõidukite arv oli 3 protsenti ehk 15 800 sõiduki võrra suurem.            HIIU LEHT

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411