Reede, august 24, 2018
 

Orienteerujad tõid Eesti meistrivõistlustelt medaleid

Ühel nädalavahetusel, 18.–19. augustini peeti orienteerujate Eesti MV kolmel eri alal – meie noored võitsid kuus medalit, neist üks kuldne.
Laupäeva lõunal anti Viljandi järve ääres orienteerumis­sprindi stardid. Rada kulges lossimägedes ja osaliselt ka linnatänavatel. Eri vanuseklassides olid need eripikkused 1,3 kilomeetrist kuni 2,5 kilomeetrini.
Sprindis võistles üheksa Hiiumaa spordikooli õpilast. N14 klassis võitis pronksmedali Maria Eller, Herta Kesküla oli kuues, Liisi Koppel 19. ja Kätlin Mast 20. N16 klassis võitis pronksi Siiri Talts, Eliise Kesküla oli seitsmes ja Helena
Maripuu kaheksas. N18 vanuseklassis oli Triin Helimets seitsmes ja M18 klassis võitis hõbemedali Kustu Künnapas.
Sama päeva õhtul ehk seitse tundi hiljem algas järgmine võistlus – Eesti MV öisel tavarajal toimus Tääksi kooli juures. Rada oli planeeritud Tääksi oja kallastele, kus reljeef meenutas tükati Lõuna-Eesti kuppelmaastiku väikevenda. Mets oli väga tihe, rägane ja võsane ning joosta sai vaid vähestel rajaosadel. Võistlejad liikusid öisel rajal enam kui kaks korda aeglasemalt kui päevasel rajal. Ühel rajaosal sattusid võistlejad herilasepesale. Herilased olid väga ärritunud ja paljud võistlejad said nõelata. Herilasepisted rikkusid ka Siiri ja Helena võistlustulemuse. Finišis luges arst Helenal kokku kümmekond nõelatorget, ka Siiril oli neid mitu. Nii sai N16 vanuseklassis sai kuldmedali Eliise Kesküla, hõbemedali Maria Eller, Herta Kesküla oli kaheksas, Siiri Talts 11. ja Helena Maripuu 12. M18 vanuseklassis sai Kustu Künnapas sel päeval teise hõbemedali.
Võistlus sai läbi kella kaheks öösel ja järgmine võistlus, Eesti MV teatesprindis, algas juba kümne tunni pärast Viljandis. Teatesprindis võistlevad neljaliikmelised segavõistkonnad, mis koosnevad kahest poisist ja kahest tüdrukust. Esimeses ja neljandas vahetuses võistlevad tüdrukud, keskmistes vahetustes poisid. Kuna hiidlastel orienteerumishuvilisi poisse eriti pole, olid meie võistkonnas ainult tüdrukud.
MN14–16 klassis oli võistlemas kokku 14 võistkonda, hiidlasi kaks võistkonda. Hiiumaa esimeses võistkonnas jooksid Maria Eller, Helena Maripuu, Siiri Talts ja Eliise Kesküla, kes saavutasid kaheksanda koha. Meie teises võistkonnas võistelnud, alles 12–14aastased Kätlin Mast, Herta Kesküla, Liisi Koppel ja Helisa Tartu saavutasid 12. koha.

Anu Saue
treener

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411