Reede, august 31, 2018
 

Õpetajast sõltub palju

Meie koolide õpilaste arv tegi läbi korraliku languse aastatel 2005–2012, kui see kukkus pooleteise tuhandelt alla tuhande. Sellest ajast on olukord stabiliseerunud ja viimased viis aastat on saare koolide õpilaste arv olnud üle 800, viimasel kahel aastal kerge tõusu­trendiga. Tänavu läheb meil kooli 840 last, mullune arv oli 821.
Hiiumaa elanike arv kasvas eelmisel aastal peale 23 aasta pikkust langust. Viimaste kuude statistika näitab, et see ei olnud juhus, vaid trend – saare elanike arv on kasvanud kõigil suvekuudel.
Tänavune Eesti aasta koolijuhi nominent Antti Leigri ütles Hiiu Lehele, et me peame suutma korraldada oma haridusvõrku nii, et see toetaks saare elanikkonna kasvu. “Lasteaiakoht kodu lähedal ja turvaline, kaasaegse hariduskorraldusega kool piirkonnas on iga noore pere esmane vajadus,” ütles Leigri.
Sisuliselt sama kordas Hiiumaa valla­vanem Reili Rand eile õpetajate koolialguse kokkusaamisel Orjakus. Vallavanem ütles, et ka meie õpetajate tööst sõltub, kui palju noori peresid Hiiumaale elama tahab tulla ja siia jääb.
Ka peaminister Jüri Ratas rõhutas saabuva kooliaasta puhul, kui tähtis on õpetajate roll, öeldes, et haridustöötajate mõtted ning teod suunavad sadu ja tuhandeid inimesi läbi kogu nende elutee.
Küllap me kõik mäletame oma õpetajaid, nii häid kui halbu kogemusi kooliajast. Hiiu Lehe toimetus soovib, et sel kooliaastal oleks Hiiumaa koolides kõik hästi ja kui juhtubki midagi halba, lahendataks need juhtumid kiiresti ja professionaalselt.

31. august 2018

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411