Teisipäev, august 7, 2018
 

Nädalavahetusel kõlavad kogu saarel puhkpillid

Hiiu Leht | Hiiu Leht
Reedest pühapäevani on saarel kuulda rohkelt puhkpillimuusikat, toimuvad 12. Hiiumaa puhkpillipäevad, millel osalemas kokku 12 orkestrit. Kaasatud on orkestrid üle Eesti: Paidest, Türilt, Tallinnast, Kundast,
Kadrinast ja Tartust. Lisaks osalevad puhkpillipäevadel ka noorteorkestrid Kekava muusikakoolist Lätist, Tabasalu muusikakoolist, Tallinna huvikeskusest Kullo, Harjumaa ühendatud noorte puhkpilliorkester ja Eesti saarte noorte puhkpilliorkester ja muidugi meie enda Emmaste puhkpilli-orkester.
Festivalimuusikaks on tänavu valitud filmimuusika ehk kõlavad kõigile tuntud filmi-
lood. Eriti soovitab puhkpillipäevade peakorraldaja
Toomas Paap muusikasõpradele laupäevaõhtust Sõru Jammi, mis toimub Sõru paadikuuris algusega kell 20. “Oodata on lõbusat kava ning kogemus ütleb, et paadikuuris on vägev õhkkond ning publik elab hooga kaasa, mis annab ka muusikutele lisaenergiat,” lubas Toomas Paap.
Traditsiooniliselt saab festival alguse rongkäiguga Käina kultuurikeskuse kõrval olevast parklast, kust suundutakse Käina kiriku varemete juurde. Sealsamas järgneb avatseremoonia ja -kontsert.
Seejärel suundub Paide Linnaorkester mängima Orjaku sadamasse, kontsert peaks algama kell 20.30. Kunda Linnaorkester esineb aga grillbaar-restoranis Lest & Lammas kell 21. Orjaku sadamas saab muusikat kuulda ka laupäeval kell 12, kui Sõru poole saadetakse teele  purjekas Lisette. Hiiumaa võrkpalliturniiri avamisel laupäeval, 11. augustil kell 10 osaleb orkester Tamme Tartust. Suuremõisa lossi paraad-trepil mängib samuti laupäeval Tallinna tuletõrjeühingu orkester, see ettaste algab kell 11.
Loomulikult toimuvad hommikused äratusmängud üle terve Hiiumaa. Puhkpillipäevade lõppkontsert aga toimub pühapäeval, 12. augustil Kärdlas Marditrummil ja sellele eelneb rongkäik läbi linna.
Toomas Paap kutsus hiidlasi puhkpillipäevade kontserte kuulama ja vaatama ning avaldas lootust, et sel suvel eriti tragi olnud ilmataat soosib ka puhkpillipäevi.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411