Reede, august 3, 2018
 

Motokrossil jäeti koju seitse poodiumikohta

Kärolyn Kivistik | Hiiu Leht
Laupäeval oli Nurste krossirada tolmust ja krossimasinate mürinast tulvil – toimus esimene Hiiumaa MX OPEN motokrossivõistlus harrastajatele.
Tegemist oli MTÜ Hiiumaa Motoharidus korraldatud võistlusega, mis eeskätt mõeldud just lastele ja noortele. “Meie eesmärk oli kokku tuua pered keda ühendab sama hobi ja kirg,” ütles võistluse peakorraldaja Valeri Gramakovski.
Tema sõnul on oluline, et lapsed saavad eduelamuse ja jagada emotsiooni oma vanematega.
Lisaks on Hiiumaa MX OPEN võistluse eesmärk tõestada, et motosport vajab alustavate sõitjate võistlussarja. “Seekord tegime mõned erandid ja lubasime starti ka varasema kogemusega sõitjad, kuid mõte on ikkagi selles, et alustajatel peaks olema üleeestiline oma võistlussari kuhu ei pääse suurematel võistlustel osalevad sõitjad,” rääkis Gramakovski.
Emmaste osavallavanem Hergo Tasuja tõdes, et tal on hea meel, et motokrossi Hiiumaal endiselt au sees hoitakse.
Hiidlastele
Krossivõistlusest võttis osa 36 sõitjat, kellest noorimad olid vaid neljaaastased. Hiidlasi oli rajal 15, kellest noorim kuuene.
Sõideti viies võistlusklassis ja kõvas konkurentsis jäi koju seitse poodiumikohta. Hiidlastest võitis 50CC MINI klassis Sebastian Liister ja 65CC klassis saavutas kolmanda koha Ralf Gramakovski. 125CC klassis hiidlastele vastast polnud ja kõik kolm võidukarikat jäid kodusaarele: esimese koha võitis Robert Paul, teine oli Eduard Transtok ja kolmas Stenver Põllu. Ässade klassis võitis Markko Matt ja kolmanda koha saavutas vanameister Jüri Kummer. Omavahel võtsid krossivõistlusel mõõtu ka emad-isad, aga kahjuks jäi Hiiumaa tänavu selles klassis esindamata.
Võistlus sujus suuremate õnnetusteta
Gramakovski sõnul oli võistluse korraldamine ühingu jaoks esimene kogemus. “Tänu partnerite ja toetajate abile saime väga hästi hakkama,” tõdes ta. Suurt heameelt valmistas korraldajatele asjaolu, et ettevõtmine sujus viperusteta ja mis kõige olulisem, ilma õnnetusteta. “Oli kukkumisi, kuid õnneks ei olnud need väga hullud ja meditsiinibrigaad ei pidanud kordagi tõsiselt sekkuma,” märkis Gramakovski.
Osalejaid oli võistlusel rohkem kui korraldajad oodata oskasid. “Kõige suurem heameel oli selle üle, et ka emade/isade võistlusklass sai esindatud,” oli Gramakovski rahul. Lisaks valmistas talle rõõmu ka see, et võistlusel oli palju pealtvaatajaid. “Kindlasti korraldame ka järgmisel aastal Nurste krossirajal võistluse.”
Hiiumaa MX OPEN krossi-võistluse näol on tegemist alkoholivaba sündmusega ning korraldajate eesmärk on propageerida tervislikke ja elujaatavaid eluviise. “Kohapeal pakkusime meie pop-up välirestos kvaliteetset toitlustust ja karastavaid jooke,” ütles Gramakovski.
Välirestosse panustasid MTÜ Hiiumaa Motoharidus krossitrenni laste vanemad, kes sööke-jooke pakkusid ja olid selleks toidud valmistanud.
Enne võistlust treeniti laagris
Enne võistlust toimus koostöös MTÜga Motokrossipisik intensiivne viiepäevane treeninglaager. “Tegemist oli peredele mõeldud laagriformaadiga ja sel aastal oli üle Eesti kokku tulnud üle 40 osaleja, kellest pooled olid meie Hiiumaa lapsed ja noored,” rääkis Gramakovski.
Kõpu koolimajas korraldatud laagripäevad olid pikad ja rasked, füüsilised treeningud algasid juba hommikul. Peale lõunasööki siirduti Nurste krossirajale, kus kuumust trotsides toimusid motokrossitreeningud kuni kella kuueni õhtul. Sõitjatele oli see paras katsumus, sest täisvarustuses ligi 30kraadises kuumuses krossirajal rassida on füüsiliselt väga raske. Kui krossitreeningud läbi, sõid laagrilised õhtust, sõitsid Kõpus jalgratastega ringi, käisid ujumas ja tutvusid kohalike vaatamisväärsustega.
Eriti põnev päev oli krossihuvilistel teisipäeval kui Nurste rajal jagas õpetussõnu Jörgen-Matthias Talviku, kes sõidab Yamaha ametlikus meeskonnas.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411