Reede, august 31, 2018
 

Leigri aasta õppeasutuse juhi nominent

Arno Mikkor
Kolmapäeval kuulutas haridus- ja teadus­minister Mailis Reps haridusjuhtide vastu­võtul välja Aasta Õpetaja 2018 nominendid. Hiiumaalt pälvis aasta õppeasutuse juhi nominatsiooni Palade põhikooli direktor Antti Leigri.
Antti Leigri iseloomustuses on kirjas, et ta on koolijuht, kes teinud tööd selle nimel, et Suuremõisa ja Palade lastel oleks võimalik käia kodulähedases koolis.
Leigri enda sõnul tähendab tunnustus talle vastutust selle nimel, et Hiiumaal ja Eestis antaks jätkuvalt head haridust. Rõõmu teeb talle, et Hiiumaa vald koolipidajana väärtustab head haridust.
“Me peame suutma korraldada oma haridusvõrku selliselt, et see toetaks saare elanikkonna kasvu,” sõnastas ta eesmärgi. Leigri kinnitas, et lasteaiakoht kodu lähedal ja turvaline, kaasaegse hariduskorraldusega kool piirkonnas on iga noore pere esmane vajadus.
Aasta Õpetaja 2018 lõppvooru nominendid selgusid riikliku komisjoni põhjalike arutelude tulemusel. Kokku selgitati välja 11 kategooria nominendid. Hiiumaalt esitati tänavusele konkursile 11 kandidaati kaheksas kategoorias.
Õpetaja ameti väärtustamine oluline
Konkursi laureaadid selguvad 14. oktoobril Aasta Õpetaja galal “Eestimaa õpib ja tänab”, kuhu on kutsutud kõik maakondlike komisjonide esitatud finalistid.
Esmakordselt ajaloos tunnustatakse galal haridus­töötajaid kokku enam kui 155 000 euroga. Vabariigi valitsuse korraldusega antakse alates sellest aastast igal aastal välja üks riiklik elutööpreemia ja kuni üheksa aasta­preemiat. Aastapreemiad saavad tänavu aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta klassijuhataja, aasta põhikooli aineõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutseõppeasutuse õpetaja, aasta õppejõu, aasta tugispetsialisti ja aasta õppeasutuse juhi kategooria laureaadid. Väiksemate preemiatega tunnustatakse aasta hariduse sõbra ja haridusasutuse aasta teo laureaate. Riikliku elutööpreemia suurus on 65 000 eurot, aastapreemia 10 000 eurot.
Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on õpetaja­ameti väärtustamine kõige olulisemate tööülesannete pingerea tipus: “Olen väga rõõmus, et oleme jõudnud lõpuks selleni, et riiklike preemiate saajate hulgas on nüüd ka ühe kõige tähtsama töö tegijad – õpetajad.”
Minister julgustas noori, kellel karjäärivalik alles ees, ja ka vanemaid, kes soovivad karjääripööret ette võtta, õpetajaks hakkama. “See on valik, millega ei saa eksida, sest nagu ütleb ka haridus- ja teadusministeeriumi juht­mõte: õnneks on vaja õppida,” kinnitas minister Reps.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411