Reede, august 17, 2018
 

Bussireisijate arv kasvas 20 protsenti

Kärolyn Kivistik | Hiiu Leht
Hiiumaa maakonnaliine teenindav AS Hansa Liinid Hiiumaa piirkonna juhataja Martin Kagadze lõi kokku esimese tasuta sõidukuu reisijate arvu. “Kasv on muljetavaldav, umbes kakskümmend protsenti,” tõdes Martin Kagadze.
Kui juulikuu reisijate arvu kasv võrreldes juunikuuga oli ligi 7 protsenti, siis võrreldes eelmise aasta juuliga oli kasv juba 20 protsenti. Vastavad reisijatearvud olid: tänavu juulis veeti 6556 ja juunis 6124 reisijat, mullu juulis veeti 5219 ja juunis 5888 reisijat. Seega kasvas mullusega võrreldes ka juunikuu reisijate arv, kuid märksa vähem – 3,8 protsenti.
Kagadze ütles, et bussifirma on seni tasuta sõidu kohta saanud reisijatelt vaid positiivset tagasisidet.
“Kõik on positiivsed ja meie maakonnas on kõik hästi läinud – minuni ei ole jõudnud ühtegi nurinat,” kinnitas ka Hiiumaa valla ühistranspordi ja riigihangete spetsialist Piret Sedrik.
Sedrik lisas ka kogu maakonna veonumbrid, nimelt hõlmab ASiga Hansa Liinid sõlmitud leping  550 000 liinikilomeetrit, ASi GoBus teenindada on 20 000 liinikilomeetrit aastas, muuhulgas ka Kärdla lennujaama liin. Esialgsetel andmetel reisis kahe vedaja bussidega tänavu juulis 6718, juunis 6265 reisijat. Mullu veeti juulis 5361 ja juunis 5926 reisijat.
Esmaspäeval, 20. augustil, mil tähistame Eesti taasiseseisvumise päeva, liiguvad nii maakonnaliinide kui ka kaugliinide bussid pühapäevase sõiduplaani järgi.
17.–31. augustini ei sõida lennujaama buss, kuna lende ei toimu.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411