Teisipäev, juuli 3, 2018
 

Tähelepanu – Tartu vaim!

Ave Maria Mõistlik/Wikipedia
Mees, kelle esinejanimeks on Luulur, on astunud poetry slam’idel üles repertuaariga, mida ta nimetab hääluta­miseks.
Mis on poetry slam ehk luule­prõmm, mis häälutamine ja mis on sellel kõigel pistmist luulega, seda saate otseallikast teada, kui tulete laupäeva, 7. juuli päeval kell 13 Ave vita! aiakesse.
Tegu on suure haardega mehega, kes üles astunud peale Eesti veel Soomes, Rootsis, Belgias, Hollandis, Saksamaal, Prantsusmaal, Rumeenias, Portugalis, Ukrainas, Venemaal, Itaalias, Inglismaal, Sloveenias, Leedus, Lätis ja USAs.
*
Peale kummaliste luuleprõmmide TarSlämm läbiviimise, kuulub ta ka teada-tuntud kirjandusfestivali Prima Vista korralduskomiteesse ning on rahvusvahelise valdkondadevahelise festivali “Hullunud Tartu” algataja, peakorraldaja ja kuraator juba üheksandat aastat.
Paar aastat tagasi asutas ta kirjastuse LUUL.
Lisaks on ta veel ka koduste luulesalongide sarja algataja ja eestvedaja.
Lisaks kõigele loetletule on ta meeletu luulepropageerija. Peale nn häälutamise on ta ka hea luulelugeja. EV100 puhul loeb ta Tartu südalinnas – Raekoja ja Barclay platsidel ning Karlova pargis möödakäijatele ja südalinna laste mänguväljakul lastele eesti luulet. Koos kolme noorema sõbraga on ta pähe võtnud teha seda 100 korda. 1. juulil oli juba 55. kord!
Kust ta raha saab, millest elab, on tal ka peret? – seda mina ei tea. Aga me saame seda temalt 7. juulil ju küsida!
Kui minult küsitaks, kes või mis on Tartu vaim, pakuksin ühena esimeste hulgast välja just Luuluri.
*
Ta kodanikunimi on Jaan Malin. Kuna ta on tegev ka kunstikuraatorina, siis on ta nii kirjanike kui kunstnike liidu liige.
Tema koostatud näitust “Paranorm“ (Enn Tegova, Leonhard Lapin, Raivo Kelo­mees, Kristina Viin, Ahti Seppet, Erkki Luuk, Jüri Palm, Vello Vinn, Elo Järv, Ilmar Malin) on eksponeeritud pea kümnes suuremas Eesti linnas ning ka Tampere ja Raisio kunstigaleriides Soomes.
*
Nüüd jõuab see kummastav tegelane, kes on avaldanud ka kaheksa luulekogu, hiidlastega kohtuma. Mul on sama põnev kui teil, sest olen Jaan Maliniga kohtunud vaid korra ja sedagi vilksamisi ning möödaminnes.
Põnev!
Tulge laupäeval kohale ja olge tunnistajaiks, kuis vaim saab lihaks!

AVE ALAVAINU

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411