Reede, juuli 27, 2018
 

Pühalepa muusikafestival algab Kohvikantaadiga

Erakogu
Seitsmenda Pühalepa muusikafestivali ava-kontserdil, reedel, 3. augustil kell 18, kõlab J. S. Bachi “Kohvikantaat”, mis sobitub suurepäraselt Kärdla kohvikutepäevaga.
“Ilma hommikukohvita olen ma kui kuivanud tükk röstitud kitse,” ütles 18. sajandi alguses maailmakuulus helilooja Johann Sebastian Bach (1685–1750), kes armastas kohvi lausa niivõrd, et kirjutas kohvi auks koomilise teose “Kohvikantaat”. Teose libreto autor on Christian Friedrich Henrici ja selles hurjutab isa oma tütart kohviarmastuse pärast, kuid läbi tütre kavaluse nõustub viimase abiellumisega, kui abielulepinguga on kohv alati garanteeritud.
Kohvikantaadi esitavad solistid Marta Paklar (sopran), Endrik Üksvärav (jutlustaja/tenor) ja Uku Joller (bass). Kaastegev barokkorkester (Eesti/Iisrael), kontsertmeister Meelis Orgse. Kontserdil on lisaks eesti muusikutele kaastegevad Iisraeli klavessiinimängija Yizhar Karshon ja flöödimängija Geneviève Blanchard.
VII Pühalepa muusikafestivalile oodatakse ka telekonkursi Klassikatähed 2018 võitjat Tanel-Eiko Novikovi, Vanaemade koori koos nende imelise dirigendi Silvia Mellikuga, kes tänavu kevadel tähistas 85. sünnipäeva, kammerkoori Collegium Musicale ja Hollandi tippdirigenti Daniel Reussi. Reussi dirigeerimisel kõlab festivali lõppkontserdil Tüüri ja Tobiase looming ning selle kontserdiga tähistatakse ühtlasi Rudolf Tobiase 145. sünniaastapäeva.
Pühalepa muusikafestival toimub igal aastal augustis Hiiumaal. Festivali keskmes on vanamuusika ja kaasaeg, sh igal festivalil kõlab Hiiumaalt pärit helilooja Erkki-Sven Tüüri looming. Festivali korraldab MTÜ Kerema Kultuurikoda. Festivali kunstiline juht on laulja ja dirigent Endrik Üksvärav, kes hiljuti pälvis Hollandi kuningalt ordeni kultuurisuhete edendamise ja ilmapaistva ühiskondliku tegevuse eest.
Tänavune festival kestab 3.–5. augustini, toimumiskoht on Pühalepa kirik. Festivali ajal on Pühalepa kirikus juures avatud festivalikohvik Gustav.
Festivali kava leiab Hiiu Lehest ja veebis aadressil www.keremakultuurikoda.ee/

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411