Teisipäev, juuli 10, 2018
 

Pall ühistranspordikeskuse väravas

1. juulist hakkas nii Hiiumaal kui ka Läänemaal kehtima tasuta maakonnasisene ühistransport. Läänemaal on sellega kaasnenud bussiaegade muudatused palju paksu verd tekitanud, pahameelt tunnevad ka hiidlased.
Varasemalt jõudis Tallinnast 13.30 väljuva bussiga Haapsalus kohalikku bussi ümber istudes ilusti Rohukülast kell 16 väljuvale parvlaevale. 1. juulist aga läheb buss Haapsalust Rohukülla vaid 5 minutit enne parvlaeva väljumist ja sellega õigeks ajaks sadamasse enam ei jõua. Taksoga jõuab, aga taksosõit Rohukülla maksab ligi 10 eurot.
Haapsalu linnakeskkonna nõunik Ailar Ladva kinnitas, et hiidlaste mure on teada ja lisas, et probleem puudutab talle teadaolevalt kaht parvlaeva väljumist, milleks Haapsalu buss kohale ei jõua. “Ka senikehtinud graafikutes oli ühe väljumisega sama mure ja see kellaaeg jäi enam-vähem samaks, aga 1. juulist lisandus veel üks muudatus ja enam ei jõua Haapsalust bussiga Rohukülla juba kahele parvlaeva väljumisele,” märkis Ladva.
Nagu tänase lehe arvamusküljelt lugeda, ei jõua ka kella ühese laevaga Hiiumaalt tulijad Haapsalu bussile, kuna buss sõidab ära 5 minutit varem, kui laev sadamasse jõuab.
Ladva ütles, et probleemiga juba tegeldakse ja juba täna saadetakse Põhja-Eesti ühistranspordikeskusele ettepanek, et need kaks bussi­aega ära muuta.
Nüüd on pall ühistranspordikeskuse väravas ja kõik sõltub sellest, mis nemad otsustavad. Ladva selgitas, et Haapsalu linnavalitsus, mis pärast haldusreformi hõlmab suure osa Lääne maakonnast, bussiliiklusega ei tegele. Varasemalt oli see maavalitsuse ülesanne, nüüd aga ühistranspordikeskuse pädevus.
“Me saame vaid kõrvalt ettepanekuid teha ja oma soove edastada, seepärast ongi praegu niisugune naljakas lugu tekkinud,” nentis Ladva. “Eks paistab, mis nad muudatusettepanekutele vastavad, aga kindlasti ei saa asi korda ühe päevaga, muudatuste tegemine võtab nädalaid.”

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411