Reede, juuli 20, 2018
 

Muhu väina regati tegid läbi kaks HPS alust

Harda Roosna | Hiiu Leht
Eelmisel nädalal Kärdla sadamat külastanud Muhu väina regati võitjaid pärjati pühapäeval Pärnus. Hiidlastel seekord pjedestaalile asja ei olnud ehk ka seepärast, et JK Dago suuremad alused Olympic ja Eesti Meedia ST võistlevad MMil.
Siiski tegid regati tublit algusest lõpuni kaasa kaks Hiiu purjelaeva seltsi (HPS) alust, mõlemad EstLys III võistlusklassis. Jaht Dolly Einar Aru juhtimisel oli 24 võistleja arvestuses 12. kohal, Meeri kapten Raigo Paljula käe all 22. kohal.
Hiidlastel oli põhjust pöialt pidada ka Folkbootide klassis purjetanud hiidlase Jaanus Nõgisto tiimile ja purjekale Muinasjutukuningas Kalevi jahtklubist. Kui algselt seilas Muinasjutukuningas üsna võidukal kursil, kaks teist kohta, üks kolmas koht ja kaks neljandat kohta, siis lõpp-arvestuses üheksa võistleja arvestuses neljandale kohale pidama jäädigi.
Peale Kärdla ringi sadamas sõidust puhates ütles Nõgisto Hiiu Lehele, et isegi kui neil ei lähe nii hästi kui algselt loodetud, siis ollakse rahul ka sellega: “Meil on meeskond, kus on koos sõbrad-hobikaaslased – muidugi me tahame võita, aga seekord meil ei läinud nii hästi, ette tuli igasuguseid segavaid asju.” Nõgisto ütles, et samal rajal võistles korraga 110 jahti, osad suured, osad väikesed, kõigi kohta käivad samad reeglid. “Aga ma pean ütlema, et mõnede suurte jahtide juhid ei tunne väga hästi reegleid või siis mõeldakse, et väike jaht, see on nagu muuseas – nii see ei käi.” Nõgisto ütles, et kui poleks olnud tegemist koduse regatiga, oleks nad protestigi esitanud.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411