Reede, juuli 20, 2018
 

Luidja triatloni võitis 16aastane Hanko

Oliver Öpik
20. Luidja triatloni üldvõidu võttis veenvalt 16aastane Paidest pärit Oskar Hanko.
Tema 300 meetri ujumise, 15 kilomeetri rattasõidu ja 3 kilomeetri jooksu koguaeg 44,26 minutit oli veenvalt parem ka kõikide meeste tulemusest. Esikoha võitis ta ka kõigil kolmel alal eraldi.
Meeste arvestuses osales triatlonil 17 võistlejat, üldkokkuvõttes oli teine Peeter Dedov, kelle aeg 46,17 minutit, koht ujumises kümnes ja rattasõidus teine.
Hiidlastest nobedaim oli üldarvestuses kolmandaks jäänud Alari Remmelg, kelle aeg 46,42 minutit, koht ujumises seitsmes ja rattasõidus neljas. Meeste arvestuses kolmas oli Margus Liigsoo, aeg 47,11 minutit.
Võistluse korraldaja Artur Valk vahendas lehele Remmelgu kommentaari võitja kohta – kohe näha, et selle ala mees. Valk ütles, et Hanko on ka varem Luidja triatlonil osalenud ja nüüd siis tuli võit. Internetist leiab noore spordimehe kohta info, et tänavu mais oli ta Paide-Türi kevadtriatlonil oma vanuseklassis kolmas.
Naiste arvestuses võitis suvehiidlane Relika Mell, kes on Luidja triatlonil sage osaleja, ajaga 53,12 minutit. Teine oli meie Anni Kingsepp ajaga 53,48 minutit, kolmas hiidlane Ülle Paasoja ajaga 55,52 minutit.
Kokku osales tänavusel juubelihõngulisel Luidja triatonil 24 võistlejat. Artur Valk ütles, et triatlonil on osalejaid olnud kümnest poolesajani. “See viimane oli anomaalia selles mõttes, et Hiiumaal peeti ujumislaagrit ja siis tulid kõik laagrilised ka triatlonile,” selgitas Valk. Triatloni korraldas Kõrgessaare vaba aja keskus koostöös Viskoosa spordiklubiga, toetas kultuurkapitali Hiiumaa ekspertgrupp.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411