Reede, juuli 20, 2018
 

Liiklusõnnetuses hukkus inimene

Harda Roosna | Hiiu Leht
Esmaspäeval kella veerand nelja ajal päeval teatati liiklusõnnetusest Kõrgessaare osavallas Ristil, kus põrkasid kokku traktor ja sõiduauto. Õnnetuses sai viga sõiduautos kaasreisijana viibinud 60aastane Toomas, kes suri mõned tunnid hiljem haiglas.
Esialgsetel andmetel hakkas haagisega metsaveotraktor, mida juhtis 25aastane mees, tegema vasakpööret peateelt kõrvalteele kui põrkas seni teadmata põhjustel kokku sõiduautoga Suzuki, mida juhtis 63aastane mees. Sõiduautos juhi kõrval viibinud kaasreisija, 60aastane Toomas, jäi õnnetuse tagajärjel deformeerunud autosse kinni. Päästjad aitasid mehe autost välja ning seejärel viisid meedikud ta haiglasse. Mõned tunnid hiljem teatati haiglast, et mehe elu ei õnnestunud päästa ja ta suri saadud vigastustesse. Sõiduauto juht ja traktori juht õnnetuses viga ei saanud. Kõik juhid olid kained. Õnnetuspaigas on lubatud kiirus 90 km/h, sirgel teelõigul oli tee kuiv ja nähtavus hea.
Kõik õnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus. Algses politseiteates oli öeldud, et Suzuki oli sooritamas möödasõitu traktorist ja põrkas kokku samal ajal vasakpööret sooritanud ratastraktoriga. Politseist öeldi, et menetlus on alles algusjärgus ja täpsemat infot anda pole.
Hiiu Lehte konsulteerinud autojuht ütles, et juhul kui mõlemad juhid alustasid manöövrit oleksid nad pidanud veenduma selle ohutuses. Mis seda takistas, pole võimalik öelda. Tema üks versioon on, et sõiduauto juht ei märganud vastu päikest traktori suunatuld ja alustas möödasõitu, teine, et traktori tagasivaatepeeglis jäi möödasõitu alustanud sõiduauto nn pimedasse alasse ja traktori juht ei märganud seda.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411