Teisipäev, juuli 31, 2018
 

Kõpu päästeauto vajab sooja kuuri

Reedene tulekahju Kõpus tõestas taas, et Kõpu poolsaarele oleks päästeautot vaja aastaringselt. Vabatahtlikud päästjad jõudsid Mägipe küla maadel asuvale tulekahjukohale esimesena ja suutsid rookatusest kerkivaid leeke maha suruda täpselt niikaua, kui Kärdlast jõudis kohale võimas paakauto. Nii suudeti päästa abihoone esimene korrus ja see on tulekahju puhul päris suur saavutus.
Tõenäoliselt oleks Kõpu “kiirabita” hävinud kogu maja. Võimalik, et leek oleks hüpanud ka 20 meetri kaugusel asuvasse metsa. Sellele, mis praeguse kuuma ja kuivaga võinuks järgneda, ei taha isegi mõelda.
Paraku saab tuletõrjeauto Kõpus peatuda ainult soojal ajal, sest vesi läheb lihtsalt jäässe. Kõpu piirkonna arendusseltsi Valguskiir ettepanek Hiiumaa valla valmivasse arengukavasse on, et Kõppu tuleks ehitada näiteks maaküttega päästekuur. Loodame väga, et see ka arengukavasse kirja saab ja vald ehitamisele kaasa aitab.
Päästeameti Hiiumaa regiooni juhil Hannes Aasmal on üks soov metsa sees asuvate majapidamiste omanikele. Kokku käis tuld kustutamas kaheksa päästeautot, paraku said metsa sees asuvale tulekahjule rutates viga mitmete suurte päästeautode peeglid ja katusel asuvad seadmed. Nii kutsubki Aasma liiga tee ääres kasvavaid puid maha võtma, et aasta-aastalt suuremad, aga tänu sellele ka võimsamad päästeautod hädasolijaile ikka appi pääseks.

31. juuli 2018

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411