Reede, juuli 27, 2018
 

Hiiumaa usk võib otsa saada

2014. aastal kirjutas tollane Hiiu Valla Teataja saarele kolinud neljaliikmelisest Gramakovskite perest. “Hiiumaal asuvad mu juured ja ma olen siin “suvitanud” 37 aastat. Minu abikaasa ja lapsed on tänu sellele samuti Hiiumaa
usku, et aru saada, miks just Hiiumaa, peab seda kogema ja tundma. Sõnadesse on seda väga keeruline panna. Igaüks valib ise endale koha, kuhu teda kõige rohkem tõmbab ja kuhu ta pesa teeb. Meid kisub Hiiumaa poole,” ütles Valeri Gramakovski tollal.
Nüüd ütles Hiiumaa valla hariduse ja kultuuri spetsialist Tiia Liibert, et on ääretult kurb, et Kärdla põhikooli direktor Valeri Gramakovski töölt lahkub. “Valerile tehti küll pakkumine, aga lahkumine oli tema kindel otsus ja meil kahjuks ei jäänud muud võimalust kui välja kuulutada konkurss uue koolijuhi leidmiseks,” ütles Liibert.
Liibert ütles, et vald oli koolijuhi tööga rahul ja tunnustas teda ka tänukirjaga kui innovaatilist juhti.
Küsimusele kui lihtne või keeruline on pärast sellist intsidenti, rühm õpetajaid koolijuhti ametist kangutamas, koolile uut juhti leida, vastas Liibert, et seda näitab konkurss. Kandidaate oodatakse juba 12. augustiks.
Hiiu Lehele ütles Valeri Gramakovski, et kooli arengusuund oli õige ja ta tegi õigeid otsuseid, kuigi osa õpetajaid olid nende vastu. Muret valmistas talle, et juhul kui vald uut direktorit ei leia ja lepib kohusetäitjaga, võivad need arengud toppama jääda. Liibert kinnitas Hiiu Lehele, et kindlasti soovitakse leida uus direktor, mitte aseaine ehk kohusetäitja.
Direktori ametikohale on vaja asjalikku inimest seda enam, et lähiaastatel on algamas põhikooli uue maja ehitus – töökoormus saab olema suur ja direktor peab tubli olema n-ö mitmel rindel.
Liibert tunnistas, et lahvatanud konflikt, mis päädis koolijuhi lahkumisega, oli nende jaoks  ootamatu ning edaspidi püütakse n-ö hoida kätt kooli pulsil.
Täna on koolimajas koos Gramakovski kolleegid, õpetajad, et rääkida lahkuvast koolijuhist head ja teda tehtu eest tänada.
27. juuli 2018

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411