Teisipäev, juuli 31, 2018
 

Hiiumaa TantsuFestival näitab tantsukunsti tulevikku

ÜÜve-Lydia Toompere
Üheksas Hiiumaa TantsuFestival (HTF) algas eile ja kestab pühapäevani, nagu ikka, Käinas. Tänavune festival jätkab protsessidega, mille käigus luuakse koos noortega tantsufilm ja -lavastus, samuti on kavas residentuuriprogramm professionaalidele.
Lavastusprotsessi noortele juhivad koreograaf Karoliine Suhhov ja muusik Judith Parts ning filmiprotsessi Mikk-Mait Kivi ja Henri Hütt. Professionaalsete tantsijate lavastusprotsessi juhib koreograaf Ruslan Stepanov.
Hiiumaa 2018 resident on Karolin Poska. Kõikide festivali jooksul toimuvate protsesside kunstnikuks on Terje Kähr. Nädala  kestvate loomeprotsesside tulemusi saab näha laupäeva, 4. augusti õhtul kell 19.30 Käina huvi- ja kultuurikeskuses.
Festivali kahel õhtul, 2. ja 3. augustil kell 19, toimub noorte etenduskunstnike PLATVORM, mida on varem kahel hooajal peetud maikuus Tallinnas. PLATVORM on etenduskunstide lühiformaatide õhtu, kuhu on kõikidel huvilistel võimalik pakkuda oma töid.  Etendusõhtud on vaatajatele tasuta ja toimuvad samuti Käina huvi- ja kultuurikeskuses.
Uus asi – pikk töötuba
“Sarnaselt  varasemaga, pakume mitmekülgset programmi nii kogenud tantsusõpradele kui ka uute elamuste otsijaile,” räägib festivali korraldustiimi liige Helena Pihel, “kuigi sel aastal vaatame rohkem tulevikku, eriti järgmise aasta kümnenda juubeli suunas, ja katsetame juba seekord mõningaste programmiliste uuendustega.”
Nii proovitakse esimest korda festivalil pika töötoa formaati ehk ühe päeva jooksul saavad osalejad õppida intensiivselt ühe juhendaja käe all ning järgmisel päeval liigutakse edasi järgmise töötoa juurde.
Hiiumaa TantsuFestivali töötubadesse tulijad jaotatakse taseme järgi eri gruppidesse, seega osa saavad võtta nii algajad kui ka juba edasijõudnud liikumishuvilised.
Hiiumaa TantsuFestivali 2018 töötoad:
Pehme ja jäik vabadus / Joanna Kalm / Koreograafia teoreetiline ja praktiline töötuba, kus tantsuajaloole tagasi vaadates ja olevikuhetke analüüsides fantaseeritakse tantsuloome tulevikus.
Dokumentalistika töötuba / Ajjar Ausma / Töötoas kohtutakse läbi looduse liigutustega ja läbi liigutuste loodusega. Sulandutakse keskkonda ning eristutakse sellest, valgutakse laiali ning koondutakse punkti tagasi.
Repertuaari töötuba / Janina Sarantšina / Repertuaariklass tänavatantsu mõjutustega.
Rohkem teavet festivali kohta leiab veebilehelt tants.org

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411