Teisipäev, juuli 10, 2018
 

Hiiumaa suvemängudel 11.kohal

Priit Karjane
Eesti omavalitsuste 43. suvemängudel Haapsalus teenis Hiiumaa valla esindus 11. koha, suuremate valdade arvestuses oldi aga kuuendad.
Kahel päeval Haapsalus ja selle lähiümbruses läbi viidud omavalitsuste suve­mängudel osales täpselt poolsada linna ja valda, mis võistlesid kolmes grupis. Linnad, üle 8000 ja alla 8000 elanikuga vallad. Sealhulgas linnu oli väljas kümme ja valdu kummaski arvestuses 20.
Parimaks osutus Rae vald 342 punktiga, järgnesid Türi vald 310 ja Saue vald 283 punktiga.
Linnadest oli esimene võõrustaja Haapsalu, kes kogus 278 punkti. Hiiumaa saagiks jäi 254 punkti ja 11. koht üldarvestuses ning kuues suuremate valdade seas.
Arvesse läksid kergejõustiku pluss kuue parema spordiala kohapunktid. Just kergejõustikus oli hiidlastel seekord väljas pigem väikesearvuline esindus. Viiekesi teeniti 31. koht ja 16 kohapunkti. Säravaima individuaaltulemuse tegi Ülle Paasoja, kui oli nais­veteranide kuulitõukes 11.30 meetriga neljas. Jaan-Martin Ugam tegi kolm võistlus­starti ja parimana teenis odaviskes 37.50 meetriga kümnenda koha. Konkurentsi olid teiste seas pakkumas ka Kristjan Rosenberg, kes 100 meetri jooksu võitis ajaga 10,79 ja olümpiapronks Aleksander Tammert.
Kettagolfis suutis Hiiumaa esindus poodiumile jõuda. Naiste seas teenis Karin Pisa neljanda koha, meesseenioritest oli parim Raigo Golub ja naisseenioritest teine Kairi Pisa.
See tähendas, et kokku­võttes teeniti kolmas koht ja 45 kohapunkti.
Mälumängus jäi võist­konnal Tiit Kerves, Taivo Rist, Anu Tammearu, Hergo Tasuja ja Alo Altement napilt medalist puudu. Viiekümne küsimuse järel jagati 68 punktiga kolmandat kohta Keila ja Pärnu linnaga, ent viigi­lahutus­küsimustega tuli leppida viienda kohaga. See andis vallale 45 kohapunkti.
Pikkade traditsioonidega on saarel orienteerumine, mis järjepidevusega saavutatud kvaliteeti tõestas. Tugevas konkurentsis võeti viies koht ja 42 kohapunkti. Edukamad olid Kustu Künnapas, kes saavutas M21 klassis teise koha, M35 klassis oli Mati Mägi neljas, M45 vanuserühmas Allar Padari kuues ja Toomas Mast seitsmes. Naiste seas teenis N35 klassis Kati Rüütelmaa neljanda koha, M45 rühmas oli Kristi Heilman viies, N16 arvestuses Maria Eller kolmas ja Herta Kesküla kuues.
Jalgrattakrossis saavutati viiekesi 12. koht ja teeniti 35 punkti. Sealjuures oli meeste pikal rajal Karmo Kutser kuues ja Indra Kutser naistest koguni kolmas.
Meeste võrkpallis, kus platsil käis mitmeid meistri­liiga mängijaid, saavutas Hiiumaa esindus 14. koha ja tõi omavalitsusele 34 punkti. Tennises võeti seitsmes koht ja 40 kohapunkti.
Aasta eest, Eestimaa linnade 42. suvemängudel koondusid hiidlased Kärdla linna alla, teenides väike­linnade seas kolmanda koha ja linnade üldarvestuses oldi neljandad. Käesolevast aastast võistlevad linnad ja vallad üheskoos. Arvestust peetakse siiski eraldi.
HERGO TASUJA

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411