Teisipäev, juuli 31, 2018
 

Esimene tunnijooks joosti kuumaga

Hiiumaa jooksugrupp
Vaatamata lämbele ilmale, 25 kraadi, aga päike õnneks pilve taga, joosti Hiiumaa esimesel tunnijooksul korralikud tulemused.
Pühapäeval kell 11 kogunes Kärdla staadionile 11 jooksjat, kes tunni aja jooksul staadioniringe mõõtsid. Edukaim oli orienteeruja, Eesti noortekoondisesse jõudnud Kustu Künnapas, kes läbis 14 990 meetrit – see tähendab enam kui 37 staadioniringi tunni aja jooksul. Järgnesid Alari Remmelg 13 650 ja Magnus Leht 12 605 meetriga. Lehega täpselt sama tulemuse jooksis naiste seas parimaks tõusnud Anni Kingsepp – nemad läbisid ümber arvestatult 31,5 400meetrist staadioniringi. Naistest teine oli Lya Uibo 10 325 ja kolmas Eha Laanbek 9680 meetriga.
Võistluse korraldas Hiiumaa suusa- ja jooksugrupp. Võistlusel osalenud tunnijooksu idee autor, maratoonar Andrè Abner ütles Hiiu Lehele, et Hiiumaa tunnijooksu tahaks hakata korraldama igal aastal. Tema sooviks on saada sündmus järgmisel aastal ka kergejõustikuliidu kalendrisse ja kujundada spordisündmus, kuhu tuleks rahvast kaugemaltki. “Seda formaati joostakse Eestis vähe,” selgitas Abner, miks asi olin algatamist väärt.

Hergo Tasuja

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411